Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Bijzondere foto wint bij internationale paardenfotografie

De Portugese fotograaf Filipa Scarpa heeft de hoogste prijs gewonnen in de FEI Solidarity World Photo Grand Prix voor haar bijzondere foto van de Lusitanohengst Xisto.

De FEI Solidarity World Photo Grand Prix wedstrijd was bedoeld om nieuw internationaal fotografisch talent te ontdekken, en nodigde daarom in mei van dit jaar (het Chinese jaar van het paard) amateur en professionele fotografen uit om foto's in te sturen van paardensport en -lifestyle.

foto: Filipa Scarpa

Scarpa, die pas tien jaar geleden verliefd werd op fotografie, heeft al meer dan negentig nationale en internationale competities gewonnen, en haar foto's werden dit jaar getoond in de Sony World Photography Awards expositie en op NASA's Earth Observatory website.

Ze schoot de winnende plaat op een wijnmakerij in Portugal waar ook Lusitano paarden gestald staan.

Scarpa: "Ik hou meer van paarden dan van wijn en zodoende liep ik naar de stallen waar ik dit prachtige paard zag staan. Het licht was fantastisch en het paard was perfect gepositioneerd in het midden van het raam, ik nam de foto in een fractie van een seconde. Als hij maar een klein stukje opzij gegaan was dan was deze foto niet gelukt. Het was een verbazingwekkend en gelukkig moment."

Scarpa wist toen nog niet dat de hengst Xisto een zeer hoog gekwalificeerd renpaard is.

De categorie winnaars - waaronder ook een Nederlandse fotografie studente - ontvangen een tablet en een persoonlijk leren portfolio plus masterclass van Thomson Reuters:
Under 16 - Briar Kate Bayes (NZL)
Instagram - Melanie Cottle-Askew (GBR)
Photography students - Fleur Louwe (NED)
Horse Portrait - Filipa Scarpa (POR)
Rider Portrait - Jeffrey Fierens (BEL)
Venue - Jana Spindler (GER)
Professional - Libby Law (NZL)
Abstract - Shannon Brinkman (USA)
Amateurs & Enthusiasts - Miriam Paulovcakova (SVK)

Meer info: www.feiworldphotograndprix.org.

Redactie
| 16-08-2014
lifestyle