Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Nikon's nieuwe D810

Nikon introduceert vandaag de D810, met een opvallend hoge resolutie van 36,3 megapixels.

Nikon D810

De compleet nieuw ontworpen D810 streeft zijn voorganger voorbij met een ongekende beeldkwaliteit, snelle prestaties en flexibele Full HD-video en zet daarmee een nieuwe maatstaf voor hogeresolutie-opnamen.
De nieuwe FX-formaat sensor, het bijzonder grote ISO-bereik en de EXPEED 4-beeldverwerking geven nog meer scherpte, rijke kleuren en minder ruis over het gehele gevoeligheidsbereik.

Bovendien is met Nikon's Picture Control 2.0 beeldbewerking en -optimalisatie in de camera mogelijk.

Het nieuwe FX-formaat is ontworpen zonder laagdoorlaatfilter, waardoor meer details in zowel foto- als filmbeelden kunnen worden gereproduceerd.

Het grote ISO-bereik van de D810 is een primeur voor D-SLR-camera's en start bij ISO 64 voor scherpere beelden met meer details in opnamen bij helder licht en loopt door tot ISO 12.800. Het bereik is nog verder uit te breiden tot het equivalent van ISO 32 of ISO 51.200.

De hogere continu-opnamesnelheden en het Multi-CAM 3500FX 51-punts AF-systeem maken nauwkeurige en compromisloze beelden van volledige resolutie mogelijk met 5 bps. De camera kan tot 7 bps maken in de DX-uitsnede*.

Nikon's nieuwe stand Groep-veld-AF, zoals we al kennen uit de Nikon D4s, zorgt voor een snelle scherpstelling en isoleert relatief kleine onderwerpen beter van de achtergrond als deze zich dicht bij een contrastrijke of afleidende achtergrond bevinden.

Picture Control

Nikon's nieuw uitgebrachte Picture Control-systeem geeft meer mogelijkheden voor en na de opname. Het biedt volledige controle over verscherping, contrast, helderheid, tint en verzadiging.

De nieuwe stand Gelijkmatig geeft veel vrijheid tijdens de nabewerking omdat hierbij alle details en een rijkdom aan kleurinformatie in zowel hoge lichten als schaduwen worden behouden.

Met de nieuwe instelling Lokaal contrast kan het contrast nauwkeurig bepaald worden en komen fijne structuren goed uit.

Met de nieuwe split-screen zoom tijdens livebeeld is het mogelijk niveaus en scherpte met grote precisie te controleren. Dit is ideaal voor architectuur- en productfotografie.

De D810 is leverbaar vanaf 17 juli 2014. De adviesprijs van de body bedraagt € 3.299,-.

Ingezonden mededeling
| 26-06-2014
Boeken algemeen