Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Foam lanceert zesde lichting Foam Lab

Foam lanceert het vernieuwde Foam Lab: het eerste traineeship van een museum in Nederland. Nu bij verschillende culturele instellingen de jongerenteams opduiken, start in Foam alweer de zesde lichting Foam Lab. Vanaf september 2014 krijgt Foam Lab een volledig nieuwe vorm.

Sinds 2007 heeft Foam jaarlijks een Foam Lab in huis gehad, een team van zes tot acht 21 - 26 jarigen die evenementen organiseerden voor hun leeftijdsgenoten. Nu is het tijd voor de volgende stap: Foam Lab wordt een inhouse team van jonge denkers én makers.

Het is een traineeship vol experiment en ontwikkeling, die talentvolle jong volwassenen de kans geeft een duurzame, relevante en hoogwaardige bijdrage te leveren aan het fotografiemuseum. De trainees ontwikkelen zich zo tot young professionals met gerichte, toepasbare ervaring en een groot netwerk. Foam Lab 2014 vernieuwt het museum van binnenuit door bij te dragen aan het beleid en de praktijk van het museum.

foto: Elmer Driessen

Met Foam Lab 2014/2015 richt Foam zich op het professionaliseren van jonge talenten uit verschillende disciplines. Van fotografen tot ontwerpers, van filosofen tot architecten – alles is mogelijk. Foam Lab is een intensief traineeship van acht maanden met twee vaste werkdagen per week.

Foam biedt hiermee een nieuwe generatie jonge creatieven de kans hun stem te laten gelden binnen een gevestigde organisatie. De trainees krijgen een toegepaste training tot zelfstandige cultureel ondernemers die praktische vaardigheden kunnen combineren met hun creativiteit. Het team werkt aan concepten die voortkomen uit een urgente vraag vanuit het museum die ze vrij kunnen uitvoeren en waarvoor ze een vergoeding ontvangen.

Aanmelden voor Foam Lab 2014 kan van maandag 16 juni t/m zondag 13 juli. Op woensdag 9 juli van 17 tot 19 uur organiseert Foam een infoavond waar je vrijblijvend alles te weten kunt komen over Foam Lab.

Ingezonden mededeling
| 19-06-2014
lifestyle