Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Maarten Westmaas - De Drentsche Aa

Er is geen plek in Nederland, of zelfs in West-Europa, met een landschap zoals de Drentsche Aa. Kronkelend zoekt deze beek zich een weg door eeuwenoud en mysterieus cultuurlandschap.

coverfoto De Drentsche Aa - Maarten Westmaas, isbn 9789491196843

Het Drentsche Aa-gebied in het midden en noorden van Drenthe is een van de laatste gave stroomdalen van Nederland. Het bestaat uit oud Drents cultuurlandschap met madelanden (graslanden), bosjes, houtwallen, essen (akkers), heide, jeneverbesstruwelen, esdorpen, hunebedden en landgoederen. Het gebied telt vele beken en waterlopen, waaronder de Drentsche Aa.

Wie het gebied van de Drentsche Aa bezoekt, maakt kennis met het oude Drenthe: de grote stille heide met zijn schaapskudde, herder en hunebedden. Maar ook het nieuwe Drenthe in GPS-tochten, mountainbike-routes en festivals.

Maar de Drentsche Aa is niet één beek. Het is een verzameling beken, stroompjes, loopjes, diepjes en sloten. Hetzelfde water en telkens een andere naam. Wat maakt dit landschap tot geheel? En wat maakt ieder stroompje weer uniek? Dat was de zoektocht voor landschapsfotograaf Maarten Westmaas.

De Drentsche Aa is een boek over een beek en over een landschap. Onlosmakelijk met elkaar verbonden van de bronnen in het hart van Drenthe tot de monding in de Waddenzee op de grens van Groningen en Friesland.

Landschapsfotograaf Maarten Westmaas fotografeert met groot gevoel de schoonheid van de natuur en cultuur van Nederland. Naast zijn landschaps-werk fotografeert Maarten ook reis- en natuurreportages.

De Drentsche Aa - Maarten Westmaas
Pagina's: 216
Prijs: € 25,- 
Uitgever: Uitgeverij Waanders & de Kunst
ISBN: 9789491196843

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: