Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Thema Noorderlicht 2014 bekend

An Ocean of Possibilities

Noorderlicht 2014 gaat over rusteloze zielen. In een hedendaagse parallel van het gedachtegoed van de Friese schrijver Slauerhoff richt de hoofdtentoonstelling zich op mensen wereldwijd die ‘out of the box’ willen denken, die uit onvrede met de status quo op zoek gaan naar alternatieven.

De tentoonste lling wordt simultaan gepresenteerd in het Fries Museum tijdens de Internationale Fotomanifestatie Noorderlicht 2014 en bij het Singapore International Photofestival 2014.

Museum Belvédère

Alternatieven, voor de gevestigde politiek die zich in alle lagen van de samenleving genesteld heeft. Voor de globale economie die gedomineerd wordt door het multinationale bedrijfsleven en korte-termijn winsten. Voor tradities en religies die grenzen stellen aan wat toelaatbaar is.

Voor de gevestigde toerisme industrie die ons tot in de puntjes geregisseerde exotische avonturen biedt. Deze gebaande paden vormen tevens barrières; om deze op brede schaal te overwinnen is een maatschappelijke kanteling nodig, die heden ten dage op veel vlakken voelbaar is.

An Ocean of Possibilities zet mensen in de schijnwerper die hun eigen pad kiezen. Het zijn individuen, kleine gemeenschappen, duurzaam denkende bedrijven en social enterprises. In welke vorm ook, zij zoeken naar een betere toekomst, niet alleen voor henzelf maar ook voor anderen, al betekent dit een onzeker vooruitzicht.

Bovengenoemde onderwerpen - uitdagingen op het gebied van poltiek, economie, traditie, reizen - vormen mogelijke aanknopingspunten voor de te tonen fotoseries, ook andere invalshoeken worden verwelkomd.

Klik hier voor de inzendingsrichtlijnen.

Ingezonden mededeling
| 21-01-2014
Boeken algemeen