Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Nico Koster - Chroniqueur van een kunstenaarsgeneratie

De eeuwige vraag: wat is sterker? Foto of tekst? Het nieuwe overzicht van het werk van Nico Koster, chroniqueur van een kunstenaarsgeneratie, is duidelijk: het beeld toont de kracht in vele gezichten.

Neem de omslagfoto: Karel Appel in 1983 met een door hem beschilderd model van de Fokker F100, met op de achtergrond de voormalige Twin Towers.

In zijn beste foto's komt Nico Koster dichterbij de kunstenaar dan wie ook. Vooral in de intimiteit van het atelier vindt hij wat hij zoekt, de eenzame scheppingsdrang van de beeldend kunstenaar.

Kunstenaars lijken stoïcijnse tovenaars, allemaal scheppers van hun eigen universum. En daar waar de kunstenaar de fotograaf toelaat in dat universum ontstaan de mooiste foto's.

Daar breekt Koster door de façade van het vaak eigengereide, zelfbewuste, soms ijdele ego. Hij doet dat trefzeker, even liefdevol als genadeloos. Aldus Wim Pijbes in zijn voorwoord in dit boek.

We zien Chagall, Jan Cremer, Christo, Willem de Kooning, Karel Appel, Kees Verwey, Jan Sierhuis, Corneille en tientallen anderen.

foto: © Nico Koster
Heyboer

Nico Koster - Chroniqueur van een kunstenaarsgeneratie
Tekst: Wim Pijbes, Ed Wingen en Rob Hoogland
Pagina's: 300
Prijs: € 59,50
Uitgever: Uitgeverij Waanders & de Kunst
ISBN: 9789491196782

BESTEL DIT BOEK:

Ingezonden mededeling
| 24-12-2013
Boeken algemeen