Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Winnaars TPOTY 2013 bekend

Onze wereld in foto's

De winnende foto's van de Travel Photographer of the Year awards 2013 zijn bekend gemaakt. De uiteindelijke winnaar is de Britse fotograaf Timothy Allen met zijn foto's van het Dogon modderfestival en het Dogon leven in Mali.

foto: © Timothy Allen
Location: Djenné, Mali Description: La Fete de Créppisage – the annual festival of the replastering of the central mosque in Djenné. Technical data: Canon 5D II

Allen had al eerder diverse prijzen in verschillende categorieën gewonnen bij TPOTY, en heeft nu de hoofdprijs te pakken, die bestaat uit 5000 dollar, dure whiskey en een surfboard.

De winnaars van TPOTY 2013 laten met hun beelden niet alleen culturen en gebieden zien waar eigenlijk nooit iemand komt, ook foto's van meer bekende reisbestemmingen zijn ingestuurd door meer dan 48.000 getalenteerde amateur- en professionele fotografen uit bijna honderd verschillende landen.

De jeugd kon meedoen aan de Young Travel Photographer of the Year 2013, de 14 and Under Young TPOTY category en de Young TPOTY voor kinderen van 15 tot 18 jaar.

foto: © Jasper Doest
Japanese Macaques, Jigokudani Yaen Kōen, Yamanouchi, Shimotakai District, Nagano Prefecture, Japan Technical data: Nikon D3

Jasper Doest uit Nederland kreeg samen met Johnny Haglund uit Noorwegen een topvermelding in de categorie Wild Stories.

De winnende foto's zijn te zien op www.tpoty.com en worden volgend jaar tentoongesteld in een grote expositie in London’s Royal Geographical Society van 11 juli tot 17 augustus. De tentoonstelling trok in 2013 bijna 50.000 mensen.

Redactie
| 17-12-2013
Boeken algemeen