Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Bewuster en beter fotograferen met de Canon Eos 70D & EOS 60D

Een digitale spiegelreflexcamera als de Canon EOS 70D en de EOS 60D laat zijn kwaliteiten pas zien op het moment dat u het heft zelf in handen neemt en volledige controle hebt over zaken als sluitertijd, diafragma en gevoeligheid, maar ook over bijvoorbeeld scherpstelpunt en witbalans.

Regelmatig worden we door de fabrikanten van digitale spiegelreflexcamera's (DSLR) getrakteerd op nieuwe modellen. Ze zijn elke keer net weer een beetje anders en net weer iets beter. De basis van fotografie - licht, kleur en scherpte - blijft het fundament waarop alle technologie berust.

De opzet van dit boek is om de dynamiek van de cameratechniek te combineren met het statische fundament van de fotografie en dat te laten aansluiten op de praktische behoeften van de gebruiker.

In dit boek leert u - naast de algemene basis van fotografie - de specifieke mogelijkheden, bediening en prestaties van de Canon EOS 70D en de EOS 60D ten volle te benutten.

Het is geen eindeloze opsomming van functies van knopjes en menuopties. Er wordt stilgestaan bij onderwerpen als belichting, kleur en scherpte, waarbij eerst de algemene aspecten van deze onderdelen worden behandeld en vervolgens de cameraspecifieke toepassingen. Dit alles is voorzien van duidelijke illustraties en inspirerende foto's.

Tevens zijn twee hoofdstukken opgenomen over beeldbewerking en compositie en gaat het boek dieper in op het werken met RAW, de keuze van de juiste lens en het onderwerp flitsen.

In dit boek worden twee EOS-camera's besproken: de EOS 60D (september 2010) en zijn jongere broer, de EOS 70D (juli 2013). De werking van deze twee EOS-camera's komt sterk overeen, maar er zijn ook wezenlijke verschillen. Zij komen uitgebreid aan de orde.

De auteur

Pieter Dhaeze is zelfstandig vormgever en fotograaf. Hij publiceert zijn praktische kennis en ervaringen via educatieve artikelen in diverse landelijke tijdschriften en op websites. Ook geeft hij trainingen en workshops in zijn studio of op locatie en op aanvraag lezingen in boekhandels en bij bedrijven. Meer artikelen van Pieter Dhaeze vindt u hier.

Bewuster en beter fotograferen met de Canon Eos 70D & EOS 60D - Pieter Dhaeze
Pagina’s: 320
Prijs: € 29,95
Uitgever: Van Duuren
ISBN: 9789059406339

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 16-10-2013
lifestyle