Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

FotoFestival Naarden 2013 naar New York

Na een succesvolle editie van het FotoFestival Naarden in het afgelopen voorjaar zijn de hoofdcuratoren, de Naardense fotograaf Feiko Koster en de Amsterdamse galeriehouder Eduard Planting, voor de tweede keer op rij uitgenodigd door United Photo Industries om Nederlandse fotografie naar New York te halen.

Vorig jaar heeft het duo enkele van onze beste Nederlandse portretfotografen getoond in New York Dit jaar laten zij een selectie zien uit de reiscollectie van het FFN Don't stay here! Dutch photography on the move, het thema van 2013.

foto: © Bas losekoot
Seoul and the Urban Millennium

Feiko Koster en Eduard Planting, tonen deze Nederlandse reislust tijdens het Internationale foto festival Photoville dat gehouden wordt in Brooklyn Bridge Park van 19 tot 29 september a.s.

De wereld gezien door de lens van de geselecteerde Nederlandse fotografen: Jan Banning, Vivian Keulards, Marieke van der Velden, Martin Waalboer, Janus van den Eijnden, Carla Kogelman, Jasper Groen, Bas Losekoot, Olivier van Breugel & Simone Mudde en Chantal Heijnen in samenwerking met de Afro Amerikaanse kunstenares Bami Adedoyin. Iedere fotograaf met zijn eigen benadering van het buitenland en unieke wijze van fotograferen.

Planting: "De afgelopen weken hebben we alle foto's verzameld en zorgvuldig verpakt in een kist. Deze staat inmiddels bij de douane van New York, zelf vliegen we dinsdag om de foto's in te klaren en de expositie in te richten".

foto: Olivier Breugel & Simone Mudde
MC Hotel

Photoville is een bijzonder (pop-up) fotofestival dat is opgebouwd uit een 50 tal zeecontainers in Brooklyn Bridge Park aan de Eastriver. Er zijn exposities van ca. 250 fotografen uit binnen en buitenland er er worden workshops, lezingen en avondvoorstellingen gegeven.

FotoFestival Naarden maakt samen met Noorderlicht, Paolo Woods, Anais Lopez & Eva Smallegange en de expositie Keep on Dreaming van Astrid Verhoef & Aloys Ginjaar met in totaal circa vijf Nederlandse containers een groot deel uit van het beeld van Photoville NY.

Ingezonden mededeling
| 13-09-2013
Boeken algemeen