Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Digitale fotografie: Food

Ben jij een kookgek en wil je graag in het oog springende foto’s maken van je culinaire avonturen? Wil je dat ook jouw foto’s de smaken en geuren van je favoriete gerechten oproepen, maar beschik je niet over de juiste fotokennis en technieken? Houd je een culinaire blog bij, maar lukt het niet om aantrekkelijke foto’s te vinden? Dan is dit boek iets voor jou!

In Digitale fotografie: Food behandelt fotografe en food fotografie-expert Simone van den Berg alle essentiële fototechnieken die bij culinaire fotografie van belang zijn: ze neemt je mee langs basisprincipes als de juiste instellingen van het diafragma, de ISO-waarde en de sluitertijd, maar behandelt ook de juiste camera-uitrusting, (studio)belichting en compositietechnieken.

Vervolgens laat ze je zien hoe je je culinaire gerechten, etenswaren en allerlei soorten ingrediënten kunt stylen met behulp van verschillende rekwisieten, stoffen, en ondergronden. Ze legt uit hoe je je foto’s kunt verbeteren met verscherping, kleurverbetering en andere nabewerkingstechnieken. En tot slot geeft ze je ook tips voor het opzetten van een mooie en professionele blog.

Dit prachtig geïllustreerde boek, boordevol verrukkelijke, sprankelende foto’s, is dé handleiding die je nodig hebt om culinaire foto’s te maken waar echte foodies van gaan watertanden.

In dit boek

• Welke camera, lens en apparatuur heb je nodig
• De mooiste belichting kiezen met behulp van diafragma, sluitertijd en ISO
• Hoe ga je om met kunstlicht en natuurlijk licht
• De juiste styling en sfeer voor je foto kiezen
• Tips voor het fotograferen van verschillende soorten gerechten
• Digitale nabewerking: kleurcorrectie, witbalans, en meer
• Waar moet je aan denken bij het maken van een blog

Simone van den Berg is foodfotograaf en blogt op simoneskitchen.nl onder andere over koken en fotografie. Met haar bedrijf Junglefrog Images geeft ze workshops in foodstyling en -fotografie.

Digitale fotografie: Food - Simone van den Berg
Pagina's: 120
Uitgever: Pearson Education
ISBN: 9789043029858

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 10-09-2013
Boeken algemeen