Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Jonge schrijvers en fotografen (her)schrijven geschiedenis

foto: Anouk Dalessi
Portretfoto van Britt bij verhaal Een bijzonder verhaal van Britt Nelissen

Stichting Onterfd Goed bezit een enorme collectie klassieke schrijfmachines, afkomstig van het voormalig museum Scryption in Tilburg. In [re]Writing History wordt het verleden herleeft door jonge, geïnspireerde auteurs er nieuwe verhalen op te laten schrijven. De jonge schrijvers kozen een typemachine uit de Scryption collectie om op te werken. De jonge fotografen portretteerden hen samen met de machine.

Tien schrijvers en tien fotografen, in de leeftijd tussen 14 en 27 jaar zijn, uit een speciaal voor dit project uitgeschreven wedstrijd, werden geselecteerd door professionele auteurs en fotografen.

De winnende jonge schrijvers hebben ieder een eigen verhaal getypt rondom het thema [re]Writing History op een door hen zelf uitgekozen klassieke typemachine. Net als de grootmeesters van weleer zijn zij met deze typemachines op beeld vastgelegd door de geselecteerde fotografen.

Via dit unieke project hebben twintig jonge, talentvolle creatievelingen de kans gekregen om hun werk te presenteren aan het grote publiek. Zij zijn tijdens het gehele proces intensief bijgestaan door professionele schrijvers en fotografen, zodat een in alle opzichten kwalitatief hoogstaande publicatie is gerealiseerd.

[re]Writing History is een boek vol prachtige foto’s van zowel de klassieke schrijvers als de nieuwe talenten en tien fantastische verhalen waar de stem van de grootmeesters nog steeds doorheen spreekt.

Meer info op www.onterfdgoed.nl.

Redactie
| 09-09-2013
lifestyle