Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Fotoproject kunstenaar JR op Unseen Photo Fair 2013

Unseen presenteert Inside Out

Unseen maakt bekend dat het opzienbarende project INSIDE OUT van de Franse artiest JR tijdens Unseen gepresenteerd zal worden op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. De speciale fotostudio-bus waarin het publiek zich kan laten portretteren is voor het eerst te zien in Europa op Unseen (26-29 september 2013).

Fotograaf en kunstenaar JR werd bekend met zijn levensgrote portretten van inwoners van steden waarmee hij gebouwen en straten beplakte. Mensen die normaal gesproken anoniem blijven kregen hiermee letterlijk een gezicht.

Hij initieerde INSIDE OUT vanuit zijn wens het allergrootste participatieve kunstwerk ter wereld te maken, na het winnen van de TED prijs in 2011. INSIDE OUT is een wereldwijd platform waar mensen hun verhaal kunnen doen en hun persoonlijke identiteit tot publiek kunstwerk wordt verheven.

foto: © JR
Action at Times Square, NYC, 2013

Het project confronteert en betrekt het publiek op zeer onverwachte wijze door het de kans te geven zijn of haar portret te delen en een statement te maken. Meer dan 150.000 mensen uit meer dan 100 landen werden al deel van INSIDE OUT. Nu is het de beurt aan de bezoeker van Unseen in Amsterdam.

In april 2013 werd met de ‘Photobooth Truck’ een gigantisch fotokunstwerk van 6000 portretten op Times Square in New York City gerealiseerd. In deze speciale mobiele fotostudio, die nu voor het eerst in Europa te zien zal zijn, kan ook het Unseen publiek zich laten portretteren. De portretten worden direct op groot posterformaat afgedrukt en aan de tentoonstelling toegevoegd. Zo worden de bezoekers onderdeel van een steeds groter groeiend kunstwerk, niet alleen doordat hun beeltenis wordt toegevoegd aan de installatie, maar ook doordat zij hun portret zelf opplakken, als mede-kunstenaar.

INSIDE OUT beperkt zich niet tot reguliere tentoonstellingsruimten en wanden, maar wordt juist zowel in de binnen- als buitenruimte geïnstalleerd, met name op de vloer, muren en straat waardoor een gigantisch kunstwerk ontstaat waar de bezoeker deel van uitmaakt.

Van 26 tot en met 29 september vindt Unseen 2013 plaats op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Unseen heeft een sterke focus op hedendaagse fotografie en nieuwe fotografische ontwikkelingen.

Voor meer info: www.unseenamsterdam.com.

Ingezonden mededeling
| 06-08-2013
Boeken algemeen