Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Winnaars Pride Photo Award 2013

De Filippijnse fotograaf Cindy Aquino is de winnaar van Pride Photo Award 2013. Uit 3.257 inzendingen koos de internationale vakjury een foto uit de serie Bond. Cindy Aquino was een van de 408 deelnemers uit 48 landen die dit jaar meededen.

De jury: “De winnende foto toont een erg menselijk en intiem moment dat op een zeer liefdevolle wijze wordt verteld.”
Cindy Aquino: “Veel van mijn vrienden worden gediscrimineerd om hun seksualiteit en gender identiteit. Ik wil de maatschappij laten zien dat lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders doodnormaal zijn. Zij willen net zoals iedereen liefde vinden, relaties aangaan en gelukkig zijn.”

foto: © Cindy Aquino
Bondage

Over de inzendingen zei de jury: “We waren getroffen door de vele persoonlijke verhalen die de foto’s vertellen. De deelnemers gebruiken fotografie om na te denken over vraagstukken die hen persoonlijk raken. De foto’s zetten de toeschouwers aan het denken over identiteit, liefde en homofobie."

De jury waardeerde de positieve persoonlijke verhalen, waarbij opviel dat zwaardere onderwerpen waarmee veel LHBT’s worden geconfronteerd minder sterk vertegenwoordigd waren.

De winnende foto won eveneens de tweede prijs in Extremely Normal, de thema categorie van 2013. Fotografen konden meedingen in vier categorieën: Documentair, Gender, Open en Extremely Normal.

foto: © Alexia Zu§iga
Typical Day

De Pride Photo Award 2013 wordt uitgereikt op vrijdag 23 augustus in de Oude Kerk in Amsterdam. Aansluitend is ook de opening van de expositie. Deze is tot en met 22 september 2013 te zien.

Meer info op www.pridephotoaward.org.

Ingezonden mededeling
| 24-06-2013
Boeken algemeen