Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Foto Kees Scherer Prijs 2013

De Foto Kees Scherer Prijs 2013 is toegekend aan Viviane Sassen voor het fotoboek In and Out of Fashion.

Op de foto van links naar rechts Viviane Sassen, Mad vnn Rooy, voorzitter van de jury en Auke Visser, voorzitter van de Stichting FotoArchief Kees Scherer

Op 8 juni werd bekend dat het fotoboek In and Out of Fashion door de jury is gekozen uit de drie fotoboeken die zij in februari 2013 heeft genomineerd voor de Foto Kees Scherer Prijs.

De prijs van vijfduizend euro is bestemd voor de Nederlandse fotograaf, c.q. permanent in Nederland werkende fotograaf van het beste fotoboek dat in 2011 en 2012 is verschenen.

De tweejaarlijkse prijs is in 1993 ingesteld door de Stichting FotoArchief Kees Scherer. De 145 fotoboeken die hebben meegedongen naar de Foto Kees Scherer Prijs zijn hier tentoongesteld.

In and Out of Fashion

Dit boek omvat een overzicht van zeventien jaar modefotografie van de internationaal toonaangevend modefotografe Viviane Sassen. Onder meer een selectie van haar prijswinnende campagnes voor modehuizen als Carven, Stella MacCartney, Adidas, Missoni en MiuMiu en veel editorials voor tijdschiften als Numero, New York Times Magezine, Purple, Another Magazine en Dazed & Confused.

Viviane Sassen (Amsterdam 1972) studeerde modevormgeving, fotografie en autonome kunst aan o.a. de HKU in Utrecht en Ateliers Arnhem. Naast haar werk als modefotograaf werkt ze ook als autonoom kunstenaar waarvoor ze met name in Afrika fotografeert. Zij exposeerde solo in Huis Marseille en Foam in Amsterdam, Salzburg, Toulouse en Milaan. En in groepsverband in MoMa New York, Kunsthalle Wenen en La Biennale di Venezia (2013). Haar werk werd onderscheiden met de Prix de Rome (2007) en de ICP Infinity Award in 2011. Andere publicaties van haar hand zijn o.a. Flamboya en Panasomnia.

Ingezonden mededeling
| 11-06-2013
lifestyle