Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hoe werkt het prijsprofielen systeem?

Support - PRO account

Een prijsprofiel is een verzameling prijslijsten van fotoproducten die je wilt aanbieden. Omdat je niet bij iedere foto of galerie dezelfde prijzen/winstmarges of productopties wilt hanteren maak je zelf verschillende prijsprofielen aan en geef je deze een herkenbare naam.

Hoe maak ik een prijsprofiel aan?

In je admin-omgeving kan je via ADMINISTRATIE naar PRIJSPROFIELEN. Standaard staan er al 2 prijsprofielen aangemaakt, de een heet GALERIES de ander KUNST. Ze verschillen hierin dat bij het prijsprofiel GALERIES de download vorm op BATCH (bulkkorting) staat en bij het prijsprofiel KUNST de download vorm op LICENTIE staat (prijzen op basis van gebruiksvorm). Deze profielen zijn al te gebruiken maar je kan deze ook eerst aanpassen, kopiƫren en nieuwe maken. Als je een nieuw prijsprofiel maakt, geef deze dan een duidelijk herkenbare naam waaruit blijkt wat voor prijsprofiel het is, dat is makkelijk als je straks een prijsprofiel toekent bij een GALERIE of specifieke KUNST foto.

Hoe wijzig ik de prijzen in een prijsprofiel?

Klik op een prijsprofiel en dan zie je de zes productgroepen waarvan je de prijzen kan aanpassen. In de tabellen zie je de bedragen van "verkoopprijs" en "winst" in rode kleur getoond staan. Dit betekent dat je deze kan wijzigen door op het bedrag te klikken en een nieuw bedrag in te voeren. Als je de "verkoopprijs" wijzigt zal de "winst" zich automatisch aanpassen en vice versa, het maakt niet uit welke van de twee je kiest om je prijzen aan te passen.

Hoe kopieer ik een prijsprofiel?

Heb je zelf een voor jou passend prijsprofiel gemaakt door het aanpassen van de prijzen/winstmarges en wil je hier een variant op maken, dan hoef je gelukkig niet opnieuw alle prijzen aan te passen vanaf de standaard prijzen. Je dupliceert dan je aangepaste prijsprofiel, geeft deze een nieuwe naam en hierna kun je er de gewenste wijzigingen in aanbrengen.

Hoeveel prijsprofielen kan ik aanmaken?

In principe kun je zoveel prijsprofielen aanmaken als je wenst maar om het overzichtelijk te houden kan je degene die je niet gebruikt beter verwijderen, dat is in de praktijk beter werkbaar.

Prijsprofielen voor downloads

Bij het maken van een prijsprofielen zie je drie vormen van download die je kan aanbieden. Een prijsprofiel kan maar 1 download vorm bevatten, dus je moet hier een keuze maken uit:
1. Batch download: geschikt voor gebruik met GALERIES waarbij de je klanten een bulkkorting kan geven als zij meerdere beelden uit diezelfde galerie bestellen, dat stimuleert de klant om er meerdere te bestellen.
2. Royalty free download: geschikt voor KUNST.
3. Creative Commons licentie: Waarbij je niets vraagt voor de download, behalve bij publicatie een naamsvermelding.

Zorg dus dat je de juiste download optie kiest voor het prijsprofiel dat je maakt, voor een GALERIES prijsprofiel kies je dus meestal (geen verplichting) optie 1, voor een KUNST prijsprofiel kies je (eigenlijk altijd) optie 2, en mocht het toepasselijk zijn voor een specifieke foto of situatie kies je optie 3.

Waar gebruik ik de prijsprofielen?

Bij KUNST kan je een algemeen prijsprofiel maken die geldt voor al je foto's in KUNST, maar hier kan je ook aan individuele foto's een prijsprofiel toekennen, als je dat doet wordt voor die foto het algemene prijsprofiel genegeerd. Zo kan je bijvoorbeeld voor je topwerk hogere tarieven vragen.

Bij GALERIES kan je alleen aan de galerie, dus alle foto's in de galerie een prijsprofiel toekennen en niet aan de foto's individueel. Wel kan je aan verschillende galeries verschillende prijsprofielen toekennen.

|