Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Portfolio aanmaken

Support - PRO account

Portfolio's zijn er alleen ter zelfpromotie, hier vindt geen fotoverkoop plaats. Je kan hier in opdracht gemaakt of gepubliceerd werk tonen of vrij werk, als het maar een goede afspiegeling is van wat je als fotograaf in je mars hebt.

Waarom maak ik een portfolio?

Een portfolio stel je samen om je verschillende disciplines of stijlen te tonen, voor iedere stijl of discipline maak je een nieuw portfolio aan. Er is geen restrictie op het aantal portfolio's dat je mag aanmaken. Natuurlijk laat je alleen je allerbeste werk zien, beter kwaliteit dan kwantiteit is hier het advies, daarom kan een portfolio ook maar maximaal 24 beelden bevatten.

Hoe maak ik een portfolio aan?

1. Log in met je PRO account login gegevens, en ga dan in de admin naar Mediabeheer/portfolio.
2. Klik op het icoon links van het prullebakje genaamd "Nieuwe portfolio aanmaken".
3. Geef in het veld "Titel van je portfolio" de naam in van je nieuwe portfolio,
dan verschijnt er een nieuw grijs blokje met de titel die je zojuist hebt ingegeven.
4. Klik op de titel in het grijze blokje.
Nu zie je een gele balk waarop de melding staat "Geen foto's". Dat klopt want je moet nog foto's uploaden in je portfolio.
5. Voordat je foto's upload is het handig op het 2e icoontje van links te klikken genaamd "Over je portfolio", daar kan je een beschrijving typen zodat je portfolio ook op deze tekst online gevonden kan worden (vrij belangrijk dus). Tevens kan je hier de frontfoto uploaden (zonder frontfoto wordt het portfolio niet getoond).
6. Klik op "terug" en upload je foto's door op het upload pijltje te klikken.
7. Activeer daarna de foto's nadat je ze een titel gegeven hebt, dit kan per foto afzonderlijk of in groepjes als je haast hebt.
8. Daarna klik je op het meest linker icoontje (<) en je ziet weer het grijze blokje, dit keer met je frontfoto zichtbaar, nu alleen nog op "Activeer" klikken en dan moet je portfolio zichtbaar zijn voor het publiek.

Welk afmetingen moeten de foto's voor het portfolio hebben?

Je kan de beelden in de originele resolutie uploaden, ze worden automatisch verkleind tot een formaat waarbij de langste maat van het beeld 1600px bedraagt. Dit is nodig om de beelden in schermvullende weergave op een HD scherm op z'n mooist te tonen. Als je beelden die je upload te klein zijn (kleiner dan 2000px in de breedte of hoogte maat van het beeld) ontstaan er problemen, dan zie je een vreemd ruitenpatroon over het beeld ontstaan wanneer je de foto dan schermvullend wilt bekijken.

Mag ik alles laten zien in een portfolio?

Fotografie.nl behoudt zich het recht voor om portfolio's die van slechte kwaliteit of smaak zijn te weigeren. Afgekeurde portfolio's worden door ons gedeactiveerd en wij nemen dan contact op met de fotograaf in kwestie. Dit doen we om een goede beleving van het portfolio onderdeel door het publiek op Fotografie.nl niet te verstoren.

|