Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Een galerie aanmaken

Support - PRO account

De galeries zijn uitermate geschikt voor het online vertonen van evenement-, portret-, reportage-, stock- en journalistieke fotografie met als doel het verkopen van downloads, prints en andere fotoproducten.

Hoe maak je een galerie aan?

In je admin-omgeving kan je via MEDIABEHEER naar GALERIES. Onderin vind je het dropdown menu "Maak een ...": hier kun je kiezen een galerie aan te maken. Bij de aanmaak staat deze standaard op "niet toegankelijk" zodat je eerst de galerie kan vullen voordat je deze "live" zet. Ben je klaar dan zet je hem op "publiek toegankelijk" of "met wachtwoord beveiligd". Vergeet ook niet de settings van de galerie even na te lopen voordat je de galerie zichtbaar maakt.

Waarvoor dienen de settings bij de galeries?

Als je in je admin-omgeving op een galerie klikt, vind je aan de bovenkant (de 3e van links) een settings icoontje.

Naam Geef je galerie een naam.
Subcategorie van Als "Hoofdcategorie" is de galerie zelfstandig en anders kies je de landingspagina waar deze galerie (samen met andere galeries) onder kan komen te vallen.
Toegankelijkheid Met of zonder wachtwoord of niet toegankelijk.
Prijsprofiel Bepaal tegen welke tarieven (bijv. eigen gemaakt prijsprofiel) je het fotowerk wilt aanbieden.
Watermerk Wel of geen watermerk over je medium afbeeldingen.
Datum event Vul hier de datum in waarop de foto's gemaakt zijn, op deze datum zal de galerie dan gevonden kunnen worden via de zoekfunctie van de algemene GALERIES pagina.
Titel (SEO) Om de vindbaarheid van je galerie via Google te vergroten vul je hier een goede (korte) titel in.
Beschrijving (SEO) Om de vindbaarheid van je galerie via Google nog meer te vergroten vul je hier een goede beschrijving in.
Onder de thumbnails Hier kan je kiezen of je de bestandsnaam of de datum en tijd onder de foto wilt. ( werkt alleen als je voor "Grid" kiest bij de onderstaande optie).
Thumbnail vertoningswijze Kies hier de vertoningswijze die het best bij jou serie foto's past. Je kan kiezen uit: Justified (rijen), Stacked (kolommen) of Grid.

Waarom kan ik ook een landingspagina aanmaken?

Indien je verschillende galeries/fotoseries wilt bundelen kun je hiervoor een landingspagina maken. Daarna kun je de verschillende galeries onderbrengen onder die landingspagina. Dat is prettig waneer je bijvoorbeeld meerdere dagen op een evenement hebt gefotografeerd of omdat je verschillende reportages om een andere reden wil samenbrengen.

Waar moet ik rekening mee houden bij het uploaden van foto's naar een galerie?

Kijk hiervoor bij Uploaden - Technische specificaties
De minimale afmetingen die geaccepteerd worden zijn 3000 x 2000 pixels.

Wat betekent 'Zichtbaar in galerie overzicht'?

Kies voor 'Zichtbaar in galerie overzicht' als de galerie publiek getoond mag worden.

|