Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De magie van de kleine flitser

Toveren met licht, spelen met omgevingen, beelden creëren waarvan mensen denken: 'wow!'. Wie wil dat nu niet? Fotografie is schilderen met licht. Of we nu fotograferen met natuurlijk licht of kunstlicht (flits of continu), een goed belichte foto kan het verschil maken tussen een snapshot en een 'wow'-plaat.

Het wordt echter pas echt interessant als we zelf licht toevoegen, of zelfs met niets beginnen en licht gebruiken om alles op te zetten. De keuze voor welk licht je in een situatie gebruikt is belangrijk, maar dat geldt ook voor de keuze van de apparatuur en het snappen van hoe die werkt.

Dit boek behandelt een van de meest gebruikte lichtbronnen door (aspirant)fotografen die met zo min mogelijk middelen mooie foto's willen maken: de 'small flash' of kleine flitser.

De magie van de kleine flitser - Frank Doorhof, isbn 9789059405943

Je zult na het lezen van dit boek niet alleen snappen wat deze kleine flitsers voor je kunnen doen, maar ook veel tips hebben opgepikt over het werken met modellen, omgevingen en meer.

Over de auteur

Frank Doorhof stond als kleine jongen al te kijken in de doka van zijn grootouders. Opa en oma fotografeerden en maakten dia’s. Ook zijn ondernemende ouders gebruikten de analoge camera en ontwikkelden zelf. Later bleef hij de ontwikkelingen van digitale foto en film op de voet volgen. Door veel informatie op het world wide web en tijdschriften te lezen groeide zijn kennis en liefde voor fotografie en filmen.

Al snel bleek Frank talent voor modelfotografie te hebben en bracht hij een instructie-dvd uit, de eerste van vele. In 2010 werd hij de eerste Europese Kelby-instructeur. Hij is nu een veel-gevraagd spreker op seminars, beurzen en fotoclubs, ook op andere continenten. Daarnaast heeft hij diverse artikelen voor Nederlandse en buitenlandse magazines geschreven en geeft hij wereldwijd workshops op locatie aan zowel beginners als gevorderden.

De magie van de kleine flitser - Frank Doorhof
Pagina's: 176
Prijs: € 32,99
Uitgever: Van Duuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: