Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

FotoFestival Naarden 2013

Van zaterdag 18 mei t/m zondag 23 juni vindt op een tiental locaties het FotoFestival Naarden 2013 plaats. Don’t Stay Here - Dutch Photography on the Move is het hoofdthema op de dertiende editie van het culturele evenement, dat tweejaarlijks tienduizenden fotoliefhebbers trekt. De curatoren zijn Feiko Koster en Eduard Planting, het campagnebeeld is van Jan Banning.

Op het FotoFestival Naarden 2013 is werk te zien van onder anderen Iwan Baan (The City and the Storm), Claire Felicie (Salaam Afghanistan), Jasper Groen (A Portrait for Breakfast Berlin), Chantal Heijnen (Fela Kuti’s Legacy), Vivian Keulards (80439, Bloody Mary and Sloppy Joe), Carla Kogelman (Wir sind Wandviertel), André Kuipers (Droomvlucht), Bas Losekoot (New York and the Urban Millennium), Marrigje de Maar (Sediments – Nepal), Milette Raats (Lynn), Marieke van der Velden (A Monday in Kabul & Baghdad Today), Willem Wernsen (Factory Workers), Eddy van Wessel (10 jaar Irak) en Xiao Xiao Xu (Love Doll Factory). In de Grote Kerk is een duotentoonstelling van Jan Banning (Down and Out in the South) en Bruce Gilden (Foreclosure).

Nederlandse fotografen tonen hun visie op het buitenland. Afgeleide thema's zijn Basic Needs (basisbehoeften), Save Our Souls (veiligheid), I Hate Love (familie, liefde en seks), Beautiful World (schoonheid, muziek en kunst) en Transcendent (überluxury, macht en spiritualiteit).

Op het festival zijn verder onder meer rondleidingen, openbare interviews met topfotografen, een fotoboekenwinkel, een tentoonstelling in het kader van de Kees Scherer Prijs voor het beste fotoboek, de uitreiking van de Akademie Vogue Award Fotostyling en de buitententoonstelling The Fence met werk van jonge talenten.

Bovenstaande is slechts een greep uit de deelnemende fotografen en de onderdelen van het festival. Uitgebreide achtergrondinformatie en het laatste nieuws staan op de website www.fotofestivalnaarden.nl.

Het FotoFestival Naarden, mede mogelijk gemaakt door de inzet van meer dan honderd vrijwilligers, toont tweejaarlijks een topoverzicht van de ontwikkelingen in de Nederlandse fotografie. Met de blik gericht op de toekomst en een oog voor traditie. Nieuw talent wordt gepresenteerd samen met gevestigde namen. Uitgangspunt is vergelijken en genieten.

Het festival, dat wereldwijde bekendheid geniet, is een belevenis voor iedereen die van fotografie houdt. Vier weken lang is Naarden een bruisende ontmoetingsplek voor professionals, amateurs en liefhebbers. De unieke locatie zorgt ervoor dat bezoekers op loopafstand diverse stijlvolle expositieruimtes kunnen bezoeken, terwijl de buitenlocaties een integraal onderdeel zijn van het festival.

Ingezonden mededeling
| 09-05-2013
Boeken algemeen