Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

De Mens en de zee

Eindelijk is het af: het nieuwe grote project van Yann Arthus-Bertrand, die samen met de gevierde onderwaterfotograaf Brian Skerry in meer dan 200 foto’s de overweldigende schoonheid en natuurlijke rijkdom van de wereldzeeën portretteert.

Het behoud van het leefmilieu onder het zeeoppervlak is een van de belangrijkste uitdagingen van onze tijd.

Geëngageerde bijdragen van journalisten, wetenschappers en milieuactivisten belichten grote problemen als overbevissing, de afnemende soortenrijkdom en de vervuiling van de oceanen.

Dit luxe uitgegeven boek op groot formaat is een eerbetoon aan zeeën, oceanen en hun bewoners. Tegelijkertijd maakt deze uitgave de lezer bewust van het feit dat ons milieu ernstig gevaar loopt en wij verplicht zijn het voor de toekomst te behouden.

Uit het voorwoord van Prins Albert II van Monaco: "Heel veel mensen worden geraakt door de foto's van Arthus-Bertrand en die van Brian Skerry, en dat komt omdat ze zo mooi en gevoelig zijn.

Natuurlijk zijn het wetenschappelijke discours en het politieke debat noodzakelijk, maar een debat alleen kan nooit tastbaar maken wat er deze eeuw op het spel staat, namelijk het behoud van ons gemeenschappelijke erfgoed. [...] Willen wij inde komende decennia de meedogenloze aantasting van onze zeeën een halt toeroepen, dan zullen wij onze leefstijl ingrijpend moeten veranderen."

De auteurs

Yann Arthus-Bertrand is een van de bekendste fotografen ter wereld. Hij leidde al op zijn twintigste een natuurreservaat en bestudeerde op zijn dertigste het gedrag van leeuwen in Kenia. In 1999 verscheen zijn De Aarde vanuit de Hemel, een wereldwijd succes. In 2005 richtte hij de GoodPlanet Foundation op, met als doel ‘de milieubescherming in het hart van ieders geweten te plaatsen’.

foto: © Yann-Arthus Bertrand / Altitude, Paris
Nederzetting van Kuna-indianen, Robesoneilanden, San Blas-archipel, Panama (9˚ 31' N - 79˚ 03' W)

De Amerikaan Brian Skerry is gespecialiseerd in de fotografie van onderzeese biodiversiteit. Hij heeft de laatste dertig jaar ruim 10.000 uur gedoken en alle oceanen bevaren. Hij werkt sinds 1998 voor National Geographic, won talloze prijzen en geeft masterclasses over de hele wereld.

Tegelijk met de Franse editie van het boek verscheen de film Planet Ocean.

Een trailer van de film is hieronder te bekijken:

De Mens en de zee - Yann-Arthus Bertrand/Brian Skerry
Pagina's: 304
Prijs: € 35,00
Uitgever: Uitgeverij Thoth
ISBN: 9789059960510

BESTEL DIT BOEK:

Ingezonden mededeling
| 26-04-2013
lifestyle