Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Fotoboek over Rijksmuseum

Wijnanda Deroo fotografeerde 10 jaar de renovatie van het Rijksmuseum

Sinds 2004 heeft de Nederlands/Amerikaanse fotografe Wijnanda Deroo de renovatie en nieuwbouw van het Rijksmuseum gevolgd en gefotografeerd. Het resultaat is het boek Rijksmuseum, waarin Deroo met haar foto’s het verhaal vertelt van deze veel besproken renovatie. Het door Irma Boom ontworpen boek verschijnt bij de officiële heropening van het Rijksmuseum op 13 april.

Wijnanda Deroo maakte internationaal naam met haar intrigerende, zorgvuldige en van mensen verlaten foto’s van interieurs van kantoren, hotels, openbare gebouwen, restaurants en huizen.

Voor het Rijksmuseum bouwde zij op dezelfde wijze in een periode van bijna tien jaar een indrukwekkend tijdsdocument op van het nieuwe Rijksmuseum in wording. De foto’s, van het museum dat zijn heropening gestaag nadert, dragen haar herkenbare stempel.

Het Rijksmuseum is door de renovatie getransformeerd in een museum van de eenentwintigste eeuw. De foto’s van Wijnanda Deroo laten de lange weg zien die moest worden afgelegd van het leeghalen van het oude gebouw tot het inrichten van de nieuwe zalen.

Speciale editie

Er verschijnt een gelimiteerde oplage van 100 exemplaren in een speciale doos, voorzien van een genummerde en gesigneerde originele afdruk van een van de foto’s van Wijnanda Deroo. Deze speciale editie kost 1500 euro.

foto: © Wijnanda Deroo

Over de fotograaf en vormgever

Het werk van Wijnanda Deroo (1955) bevindt zich in vooraanstaande collecties, waaronder het Museum of Modern Art (MoMA) in New York, het Centre Pompidou in Parijs en het Stedelijk Museum Amsterdam. Grafisch vormgeefster Irma Boom (1960) is internationaal vermaard en veelvuldig onderscheiden voor haar werk, dat wordt verzameld door Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam en het MoMA in New York. Voor het Rijksmuseum ontwierp zij in 2012 de nieuwe huisstijl en het nieuwe logo.

De speciale editie met een foto van Wijnanda is verkrijgbaar via: www.naibooksellers.nl.

foto: © Wijnanda Deroo

Rijksmuseum - Photography by Wijnanda Deroo
Pagina's: 192
Prijs: € 29,50
Uitgever: Nai publishers
ISBN: 9789462080713

BESTEL DIT BOEK:

Ingezonden mededeling
| 15-04-2013
Boeken algemeen