Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Fotofolio, 40 jaar Nederlandse Tijdschrift Fotografie

Vijf topfotografen bundelen hun visie en tonen een uniek tijdsbeeld

C. Barton van Flymen, Bart van Leeuwen, Boudewijn Neuteboom, Bart Nieuwenhuijs en Peter van der Velde waren veertig jaar lang (1967-2007) de toonaangevende fotografen in Nederlandse tijdschriften.

Culinair, documentaire, interieur, mode, portret, reizen, sport; van Belize tot Bhutan, van California tot Korea, van Chanel tot Gaultier, van André Hazes tot Andy Warhol, van Marco van Basten tot Candy Dulfer, van Kemper kip tot Konings krab.

Opdrachtgevers waren tijdschriften als Avenue, Elegance, Nieuwe Revu en Playboy.

Het werk van deze vijf fotografen heeft veel invloed op de reclamefotografie van die tijd gehad. Van ieder van hen verschijnt nu een boek op tijdschriftformaat met ruim 200 optimaal gepresenteerde foto’s.

De vijf boeken zijn samengebracht in één cassette: Fotofolio, 40 jaar Nederlandse Tijdschrift Fotografie.

Fotografie die een periode doet herleven, maar ook met een hedendaagse blik niets aan kracht heeft ingeboet. Een unieke uitgave, samengesteld en vormgegeven door Hans van Blommestein en Bart Nieuwenhuijs.

Fotofolio wordt uitgegeven door Lecturis. De verschijningsdatum is begin september 2013. Van 11 oktober t/m 11 december 2013 volgt er een grote overzichtstentoonstelling in museum Foam te Amsterdam.

Nu al bestaat de mogelijkheid in te tekenen voor een speciale editie in een oplage van 75 stuks, inclusief vijf gesigneerde, groot formaat prints (50x60 cm). De kosten voor deze unieke editie bedragen € 1.250,-.

Voorintekening kan via de website www.foto-folio.nl.
De verkoopprijs van de Fotofolio cassette met vijf boeken zonder prints is de eerste vier maanden € 99,50, daarna € 125,-.

Ingezonden mededeling
| 12-03-2013
lifestyle