Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Genomineerden Foto Kees Scherer Prijs 2013

De genomineerde boeken voor de Foto Kees Scherer Prijs 2013 zijn bekend. De prijs, een geldsom van vijfduizend euro, is bestemd voor de Nederlandse fotograaf ofwel de permanent in Nederland werkende fotograaf, van het beste fotoboek, dat in 2011 en 2012 is verschenen. De tweejaarlijkse prijs is ingesteld door de Stichting FotoArchief Kees Scherer.

De jury heeft drie fotoboeken genomineerd: The Holy Family – Frans Zwartjes, In and Out of Fashion - Viviane Sassen, Poppy - Robert Knoth & Antoinette de Jong.

De jurering vond plaats op zaterdag 23 februari 2013. In totaal hebben er 145 fotoboeken meegedongen naar de prijs.

De winnaar van de Foto Kees Scherer Prijs zal bekend worden gemaakt tijdens het FotoFestival Naarden 2013 (18 mei t/m 23 juni) op een nog nader te bepalen datum. In het kader van het FotoFestival Naarden zal in Naarden Vesting een expositie worden ingericht van de fotoboeken die hebben meegedongen naar de Foto Kees Scherer Prijs.

De fotoboeken

The Holy Family
Frans Zwartjes (Alkmaar 1927) is filmer, musicus, vioolbouwer, tekenaar, schilder en beeldhouwer. Hij maakte in de jaren zestig furore met zijn eigenzinnige en artistieke zwart-wit films. Het boek toont een selectie van de foto’s, die Zwartjes maakte tijdens het filmen in de periode 1968-1975.

In and Out of Fashion
Het boek toont een overzicht van zeventien jaar modewerk van toonaangevend modefotografe Viviane Sassen (Amsterdam 1972). Het boek omvat een selectie van haar reclamecampagnes voor modehuizen als Carven, Stella MacCartney, Adidas en Missoni evenals editorials voor tijdschiften als Numero, New York Times Magezine, Purple, Another Magazine en Dazed & Confused.

Poppy
– Trails of Afghan Heroin Antoinette de Jong & Robert Knoth volgden in de afgelopen 20 jaar de handelsroutes van de kleurrijke papavervelden in Afghanistan naar de straten van Brick Lane, Engeland, waar de drugs aan de man worden gebracht. In het boek Poppy brengen zij de schaduwzijde van de globalisering indringend in beeld.

Website: www.keesscherer.nl.

Ingezonden mededeling
| 27-02-2013
Boeken algemeen