Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Boekpresentatie Liquid Land

Azerbeidzjaanse fotografe plaatst stedelijke vervuiling tegenover natuurlijke schoonheid

Het Prins Claus Fonds, in samenwerking met Schilt Publishing, lanceert Liquid Land van 2011 Prins Claus Laureaat en fotografe Rena Effendi (Bakoe, 1977) op vrijdag 8 februari in het FOAM Café te Amsterdam.

De boekpresentatie wordt voorafgegaan door een inleiding van Kim Knoppers, curator van FOAM. Aansluitend vindt een interview plaats met Rena Effendi door Lars Boering, directeur van de Fotografen Federatie.

In Liquid Land portretteert Rena Effendi het leven in haar geboorteplaats Bakoe, Azerbeidzjan - een van de meest vervuilde gebieden ter wereld. Effendi combineert deze foto's van stedelijk verval met portretten van zeldzame vlinders, gemaakt door haar vader, dissidente wetenschapper én vlinderverzamelaar Rustam Effendi die in 1991 overleed. Met deze uitzonderlijke combinatie stelt Liquid Land de schoonheid van de natuur tegenover de troosteloosheid en verloedering van stedelijke gebieden in Azerbeidzjan.

foto: © Rena Effendi
Foto's uit Liquid Land van Rena Effendi

In de begeleidende tekst wisselt Effendi algemene beschouwing af met persoonlijke reflectie: "In my mind, the contrasting images gravitate towards each other – as I have to my father. Since working on this book I have gotten to know him much better than when he was alive."

Rena Effendi kreeg de Prins Claus Prijs vanwege haar bijzondere portretten van menselijke veerkracht en voor het vastleggen van de maatschappelijke gevolgen van door winstbejag gestuurde 'vooruitgang'. In 2012 werd Effendi genomineerd voor de prestigieuze Prix Pictet en haalde ze samen met zes andere fotografen de shortlist van deze fotografieprijs.

FOAM Café
Keizersgracht 609, Amsterdam
Vrijdag 8 febuari 2013, 18.00 uur

Liquid Land - Rena Effendi
Pagina's: 114
Prijs: € 28,41
Uitgever: Schilt Publishing B.V.
ISBN: 9789053307892

BESTEL DIT BOEK:

Ingezonden mededeling
| 05-02-2013
Boeken algemeen