Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Dertiende FotoFestival Naarden

Van zaterdag 18 mei t/m zondag 23 juni vindt op een tiental locaties het FotoFestival Naarden 2013 plaats. Don’t Stay Here - Dutch Photography on the Move is het hoofdthema op de dertiende editie van het culturele evenement, dat tweejaarlijks tienduizenden fotoliefhebbers trekt. De curatoren zijn Feiko Koster en Eduard Planting, het campagnebeeld is van Jan Banning.

Op het FotoFestival Naarden 2013 zijn series te zien van onder anderen Jasper Groen (Berlijn), Marieke van der Velden (Women of Kabul), Willem Wernsen en Xiao Xiao Xu (China), Chantal Heijnen (Fela’s Legacy) en Marrigje de Maar (Sediments). In de Grote Kerk is een duotentoonstelling van Jan Banning (Down and Out in the South) en Bruce Gilden (Foreclosure).

foto: © Bruce Gilden
Foreclosure Series - Courtesy FotoFestival Naarden 2013 - Magnum Foundation

Het hoofdthema is Don’t Stay Here - Dutch Photography on the Move. Nederlandse fotografen tonen hun visie op het buitenland. Afgeleide thema's zijn Basic Needs (basisbehoeften), Save Our Souls (veiligheid), I Hate Love (familie, liefde en seks), Beautiful World (schoonheid, muziek en kunst) en Transcendent (überluxury, macht en spiritualiteit).

Op het festival zijn verder onder meer rondleidingen, openbare interviews met topfotografen, een fotoboekenwinkel, een tentoonstelling in het kader van de Kees Scherer Prijs voor het beste fotoboek, de uitreiking van de Akademie Vogue Award Fotostyling en de buitententoonstelling The Fence met werk van jonge talenten.

Bovenstaande is slechts een greep uit de deelnemende fotografen en de onderdelen van het festival. Aan het programma wordt tot de opening gewerkt. Uitgebreide achtergrondinformatie en het laatste nieuws staan op de website www.fotofestivalnaarden.nl.

Ingezonden mededeling
| 30-01-2013
lifestyle