Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Advertorial

Foto Workshop ‘Alpen en Venetië’ door Frank Peters

Spectaculaire berglandschappen in de Italiaanse Alpen en karakteristieke stadsgezichten in Venetië fotograferen. Dat is wat er op het programma staat tijdens de fotografie workshops van fotograaf en cameraman Frank Peters.

De workshops duren een week en worden gehouden van 22 t/m 29 juni 2013 (voor beginners) en 7 t/m 14 september 2013 (voor gevorderden).

Peters begeleidt cursisten tijdens het fotograferen op verschillende unieke locaties in de Dolomieten, één van de mooiste berggebieden in de Alpen. Zo is een overnachting in de hoog gelegen berghut Lagazuoi opgenomen (te bereiken via een kabelbaan), om daar een zonsondergang en zonsopgang vast te leggen.

Ook wordt een bezoek gebracht aan Venetië, waar een hele dag op interessante plekken gefotografeerd kan worden, zoals het San Marcoplein, de Rialtobrug, maar natuurlijk ook de kanalen met gondels en unieke architectuur.

foto: © Frank Peters
Foto Workshop Alpen en Venetië, Frank Peters, September Sunset, Dolomieten, Italië

Naast het fotograferen behandelt Frank Peters de belangrijkste fotografische principes en technieken. Compositie, licht, diepte, kleur, gebruik van verschillende lenzen en filters, histogram, nabewerken in photoshop en meer zaken komen aan de orde.

Cursisten die met hun fotocamera ook kunnen filmen, een ontwikkeling die in een enorme stroomversnelling is geraakt, kunnen ook hierover uitleg krijgen.

foto: © Frank Peters
'Foto Workshop Alpen en Venetië, Frank Peters, San Marco, Venetië, Veneto, Italië.

‘Basiskamp’ voor de workshop is de authentieke Bed and Breakfast van de Italiaanse Dordtse Loretta Zanolla in Umin, een rustig dorpje omringd door bergen in de buurt van de middeleeuwse stad Feltre. Zanolla stelt haar B&B op basis van vol pension beschikbaar en zorgt voor typisch Italiaanse gerechten, die veelal bereid worden met biologische producten uit haar eigen tuin.

foto: © Frank Peters
Foto Workshop Alpen en Venetië, Frank Peters, Roze Avond, Lagazuoi, Dolomieten, Italië

Frank Peters is freelance fotograaf en publiceerde onder meer in de tijdschriften Bergen Magazine, Photo Digitaal en Stadsleven. Op de website 1X.com en Focusmedia.nl zijn ook foto’s van hem gepubliceerd. Peters is aangesloten bij fotoagentschap Kina. Daarnaast werkt hij als cameraman o.a. voor RTL Nieuws, Stolk AV, Dordrechts Museum en RTV-Dordrecht.

Kosten Workshop: 899,- euro per persoon. Maximum aantal deelnemers: 5.
Opgeven voor de workshop kan via Foto Workshop.

Accomodatie Bed and Breakfast Loretta Zanolla.

Ingezonden mededeling
| 11-01-2013
Boeken algemeen