Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Nominaties Zilveren Camera 2012 bekend

Ruim 10.000 foto's zijn ingezonden om in aanmerking te komen voor de prestigieuze Zilveren Camera 2012 die op zondag 20 januari vanaf 16.00 uur wordt uitgereikt in het Fotomuseum Den Haag.

De foto's zijn afkomstig van 555 inzenders die meedingen naar de prijs voor dé persfoto van het jaar. Er werden dit jaar 3294 enkele foto's ingezonden en 997 series, beide een record.

De jury van de Zilveren Camera heeft zich zondag 6 januari gebogen over de grote hoeveelheid foto's, waarin de belangrijkste nieuwsonderwerpen van 2012 aan bod kwamen, zoals het ski-ongeval van Prins Friso, de vermoorde grensrechter, de overwinning van Samsom, het Facebook-feest en het geweld in Aleppo. Alle genomineerde foto's zijn nu te zien op www.zilverencamera.nl.

foto: © Raymond Rutting, Zilveren Camera 2012
In december strandt een bultrug op een zandplaat bij Texel. Alle pogingen om het dier te bevrijden falen, tot verontwaardiging van veel dierenliefhebbers.

Onder de 42 nominaties in de acht verschillende categorieën zien we genomineerden uit eerdere edities terug, zoals Linelle Deunk, Pim Ras, Raymond Rutting en Joost van den Broek, maar ook nieuwe namen als An-Sofie Kesteleyn, Bart Koetsier en Erik Hijweege.

De tentoonstelling met de genomineerde en winnende foto's in de verschillende categorieën is te zien van 19 januari t/m 3 maart in het Fotomuseum Den Haag.

De Zilveren Camera organiseert op zondag 20 januari 2013, voorafgaand aan de jaarlijkse prijsuitreiking in het Fotomuseum Den Haag, een discussie over de stand van zaken van multimedia in Nederland. De drie genomineerde fotografen voor de Canon Prijs zullen hier schetsen hoe zij te werk gaan en welke toekomst zij zien voor dergelijke producties. Samen met enkele producenten en uitgevers bespreken we de stand van zaken rond deze nieuwe mediavormen. Het seminar vindt plaats in het Gemeentemuseum Den Haag, van 13.30 tot 15.30 uur.

De Zilveren Camera is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van fotojournalisten (NVF). De eerste Zilveren Camera is uitgereikt in 1949.

Kijk voor meer informatie op www.zilverencamera.nl.

Redactie
| 09-01-2013
lifestyle