Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Hoofdstedenfotograaf Swolfs legt honderdste land vast

Aan de voet van de besneeuwde Kilimanjaro in Tanzania maakt Jeroen Swolfs, die in zes jaar tijd alle hoofdsteden ter wereld fotografeert, deze week zijn honderdste foto. Daarmee markeert de foto van de Tanzaniaanse hoofdstad Dar es Salaam een belangrijke mijlpaal van het project Streets of the World.

Swolfs is nu halverwege zijn project, dat draait om het vastleggen van het straatleven in het centrum van alle hoofdsteden ter wereld.

In de eerste drie jaar van zijn project fotografeerde Swolfs bijna alle hoofdsteden van Azië en Amerika. In juli 2012 begon hij aan de ‘Moeder der Continenten’: Afrika. In totaal staan er ongeveer 203 landen op het programma.

Jeroen Swolfs wil met Streets of the World een verhaal vertellen over mensen in alle landen van de wereld en hoeveel overeenkomsten wereldburgers met elkaar vertonen.

Swolfs: “Toen ik begon met het project, wilde ik met name de verschillen laten zien. Hoe ieder land en zijn bevolking anders is dan het volgende land. Maar overal in de wereld gebeurt eigenlijk hetzelfde, alleen in een andere omgeving, in een andere kleur en in een andere taal. De diversiteit is enorm in de wereld, maar in de kern zijn mensen allemaal bezig met dezelfde vragen en activiteiten en dat levert een verrassend positief beeld op."

De avonturier schreef over de eerste fase van zijn reis een boek dat in mei 2011 werd gepubliceerd door National Geographic. Zijn tweede avonturenboek verschijnt naar verwachting halverwege volgend jaar. Swolfs geeft regelmatig lezingen en is blogger voor de Huffington Post. Swolfs’ avonturen zijn te volgen op www.streetsoftheworld.com.

Lees hier meer over Swolfs op deze website.

Ingezonden mededeling
| 11-12-2012
lifestyle