Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Prins Claus Prijs voor fotojournalist Boniface Mwangi

Samen met negen andere kunstenaars, denkers, filmmakers en culturele organisaties uit onder meer Syrië, Birma en Somaliland, ontving fotojournalist Boniface Mwangi (1983, Taveta) de Prins Claus Prijs 2012 voor zijn inzet voor cultuur en ontwikkeling.

Mwangi brak door met indringende foto‟s van het geweld na de verkiezingen in 2007. Zijn werk werd gepubliceerd in de New York Times, Washington Post, CNN en Al Jazeera. Boniface Mwangi reist met zijn foto‟s naar de plekken in Kenia waar hij in 2007 het geweld fotografeerde.

foto: © Boniface Mwangi
2007 Kenyan election violence

Door zijn foto‟s te laten zien en de discussie aan te gaan creëert hij politiek bewustzijn en probeert hij geweld bij de aanstaande verkiezingen in Kenia te voorkomen.

In april 2013 staan de Keniaanse politici William Ruto en Uhuru Kenyatta terecht voor het Internationale Gerechtshof in Den Haag vanwege hun rol in het geweld tijdens de afgelopen verkiezingen.

Boniface Mwangi: "Fotografie is voor mij een middel om de wereld te verbeteren, om verandering teweeg te brengen."

foto: © Boniface Mwangi
Picha Mtaani Exhibition Tour

De uitreiking vindt plaats op woensdag 12 december aanstaande in het Koninklijk Paleis op de Dam. Voorafgaand aan de officiële ceremonie maakt de Keniaanse fotojournalist Boniface Mwangi een graffiti kunstwerk op metershoge panelen op de Dam.

Ingezonden mededeling
| 05-12-2012
lifestyle