Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Oproep inschrijving fotografen voor FotoFestival Naarden 2013

Van 18 mei t/m 23 juni 2013 vindt het dertiende FotoFestival Naarden plaats. Het hoofdthema is Don't Stay Here - Dutch photography on the move. De curatoren Feiko Koster en Eduard Planting roepen professionele fotografen op om werk, gemaakt in het buitenland, in te sturen.

Voor de dertiende editie hebben de curatoren Feiko Koster en Eduard Planting gekozen voor de visie van Nederlandse fotografen op het buitenland. Reizen, handelsgeest en nieuwsgierigheid zit ons Nederlanders al eeuwen in het bloed.

Vele Nederlandse kunstenaars hebben zich laten inspireren door wat zij tegenkwamen over onze landsgrenzen. Ook de huidige generatie fotografen laat zich niet onbetuigd. Zij tonen ons hun blik op de wereld, hebben hun eigen ideeën hierover en weten op hun eigen wijze te verbeelden wat er op dit gebied speelt. Het campagnebeeld is van Jan Banning uit zijn serie Down and Out in the South.

foto: © Jan Banning
Down and Out in the South

Inzenden staat open voor professionele fotografen. Het werk moet passen binnen het thema en moet dus gemaakt zijn buiten Nederland. Daarnaast mag het niet eerder in Nederland geëxposeerd zijn en zo min mogelijk gepubliceerd.

Er kan werk ingezonden worden in één of meerdere categorieën, maximaal vijf werken per categorie. Per categorie geldt een entreegeld van 35 euro.

De categorieën zijn Basic Needs (over de basisbehoeften van de mens), Save Our Souls (over veiligheid van lijf, werk of familie), I Hate Love (over familie, liefde en seksuele intimiteit), Beautiful World (over schoonheid, muziek en kunst) en Transcendent (over überluxury, macht en spiritualiteit).

De selectie van de inzendingen gebeurt door de curatoren en de selectiecommissie, die bestaat uit de fotografen Rahi Rezvani, Marie Cécile Thijs en Sander Troelstra.

De inzendtermijn sluit 10 januari 2013.

Ingezonden mededeling
| 21-11-2012
Boeken algemeen