Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Recordopbrengst fotoveiling YiPArt 2012

De fotoveiling YiPArt 2012 heeft gisteren het recordbedrag van 101.600 euro opgehaald. In totaal stelden 84 fotografen een foto beschikbaar, onder wie internationale topfotografen als Roger Ballen en Nathalie Mohadjer en Nederlandse kopstukken Anton Corbijn, Danielle Kwaaitaal, Marie Cecile Thijs en Scarlett Hooft Graafland.

De kunstwerken gingen op dinsdag 16 oktober onder de hamer bij veilingmeester Jop Ubbens van veilinghuis Christie’s in Amsterdam. De totale opbrengst van de YiPArt fotoveiling komt direct ten goede aan de projecten van Young in Prison.

Eén van de topstukken op de veiling was een 'one-off print' van muzikant/zanger Tom Waits door fotograaf/ filmmaker Anton Corbijn. De unieke zwart-wit foto die Corbijn zelf lange tijd in zijn eigen huis had hangen, leverde maar liefst 5.500 euro op.

Young in Prison bestaat dit jaar tien jaar. De organisatie werd tien jaar geleden opgericht door Noa Lodeizen. In 2002 bezocht zij de Pollsmoor gevangenis in Kaapstad, Zuid-Afrika en was zo geroerd door wat zij daar zag, dat zij besloot om actie te ondernemen en de situatie van kinderen in de gevangenis te verbeteren.

Lees hier meer.

Ingezonden mededeling
| 17-10-2012
lifestyle