Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Movie:box

Het lijkt misschien tegenstrijdig, een fotoboek over film. Stilstaande beelden, onveranderlijk afgedrukt op papier, hebben niets van het 'leven met 24 fotogrammen per seconde'.

De fotografie neigt er juist naar om te blokkeren, stil te zetten, te bevriezen. De film ontglipt de fotografie. Dat zou je verwachten, maar uiteindelijk is er weinig voor nodig om het geheugen in beweging te zetten en een beeld te gebruiken om een hele film in herinnering op te roepen, of naar een gezicht te kijken en een hele scene terug te zien.

Het is een vreemd mechanisme dat in werking treedt als je door dit boek begint te bladeren. Vandaar dat als je dit boek doorbladert, er een stortvloed van onontwarbare beelden en herinneringen over ons heen komt, want een portret doet denken aan een film en een scènefoto herinnert ons aan een bepaalde uitspraak.

Iconische beelden uit de filmgeschiedenis

Al deze foto's prikkelen het geheugen en zetten onze fantasie aan het werk. Door de iconische beelden herbeleven we oude en nieuwe films en volgens auteur Paolo Mereghetti 'worden we meegevoerd in de betovering van het leven tussen droom en werkelijkheid.'

(Tekst van Paolo Mereghetti.)

Een echte aanrader voor de ware filmfotoliefhebber!

Verkrijgbaar in dezelfde serie: Foto:box.

Movie:box - Paolo Mereghetti, Alessandra Mauro, Franca de Bartolomeis, Alessia Tagliavent
Pagina's: 512
Prijs: € 29,90
Uitgever: Uitgeverij THOTH, Bussum ISBN: 9789077699133

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 08-10-2012
lifestyle