Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Fotografiebeurs Unseen succes

De eerste editie van Unseen sloot afgelopen zondag haar deuren met goede verkoopresultaten en tevreden galeriehouders. De galeriehouders waren niet alleen te spreken over de internationale verzamelaars en instellingen die op de beurs afkwamen, zij waren ook vol lof over de organisatie, de communicatie-inspanningen en de zichtbaarheid van Unseen.

Meer dan 22.000 bezoekers kwamen naar de nieuwe internationale fotografiebeurs Unseen, veel meer dan de organisatoren vooraf hadden verwacht. Naast de geregistreerde bezoekers togen ook vele bezoekers naar het terrein van de Westergasfabriek voor de gratis programmaonderdelen (Unseen Collection, Off Print en de Foam Talent tentoonstelling).

foto: © Unseen
Unseen 2012, Design of the Photo Fair

De optimistische sfeer van de openingsavond zette zich door tot het eind. Het standontwerp in de Gashouder, ontworpen door architectenbureau Müller van Tol, droeg hier zeker aan bij en zorgde voor een open en ontspannen sfeer.

De overzichtstentoonstelling Fashion! Photographs from the Camera Work Collection werd, net als de lancering van de Foam Talent Edition, goed bezocht. De afgelopen week bereikte de online Unseen community meer dan 176.000 mensen.

Galeries melden belangrijke verkopen; zo verkocht Aando Fine Art uit Berlijn, aan een nieuwe verzamelaar, een werk van de Koreaanse fotograaf Bae Bien-U ter waarde van € 60.000,- en m97 uit Shanghai tien werken van Huang Xiaoling, hun nieuwste aanwinst.

The Photographers' Gallery in Londen verkocht een serie werken van Julie Cockburn binnen het eerste uur van de beurs aan een gerenommeerde Nederlandse verzamelaar. Bovendien melden verschillende galeries dat er voor hun kunstenaars serieuze belangstelling was van een groot aantal internationale musea.

Redactie
| 25-09-2012
Boeken algemeen