Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Annie Leibovitz fotografeert voor The Macallan Moment

In The Masters of Photography: de Annie Leibovitz Editie brengt Annie Leibovitz, vooral bekend van spraakmakende foto’s van wereldberoemde iconen, onder het thema The Last Word de essentie van The Macallan in beeld met haar uitzonderlijke fotografiestijl.

The Masters of Photography is een creatieve campagne rondom The Macallan waarin de kunst van het distilleren van whisky wordt weergegeven zoals gezien door de ogen van een fotograaf. Fotografen die Leibovitz in dit project voorgingen zijn Albert Watson en Rankin. De foto's van Annie Leibovitz zijn samen met bijbehorende whisky's vanaf eind september 2012 verkrijgbaar in Nederland.

foto: Annie Leibovitz
The Bar (50,8%): 1991, intense, maar niet overheersende, zoete tonen van rijpe appels en gedroogde vruchten

De populaire Schotse acteur Kevin McKidd, onder andere bekend van de hitserie Grey’s Anatomy en de film Trainspotting, heeft in deze editie de hoofdrol.

De campagne geeft een dag uit het leven van de acteur weer, waarop hij op verschillende momenten van de dag, in verschillende stemmingen en gelegenheden, van The Macallan geniet. Annie Leibovitz heeft voor deze campagne vier krachtige foto’s gemaakt met elk een karakteristieke uitstraling.

foto: Annie Leibovitz
The Skyline (55,5%): 1996, licht goud van kleur met tonen van limoen en citrusvruchten

The Macallan komt ter gelegenheid van de derde editie van de Masters of Photography in september met vier nieuwe varianten whisky’s, die gemaakt zijn om de stemming van de door Annie Leibovitz gemaakte en gesigneerde foto's weer te geven. De bijbehorende foto's zijn bij deze zeer exclusieve whisky’s gevoegd. Ook hebben deze flessen een speciaal ontworpen label met daarop de bijbehorende foto.

Deze single malt whisky's zijn vanaf eind september 2012 in Nederland verkrijgbaar bij enkele geselecteerde whiskyspecialisten voor een consumentadviesprijs van € 2.250,-. Meer info op www.themacallan.nl.

Op Fotografie.nl verscheen eerder: Annie Leibovitz fotografeert Francis Ford Coppola, Annie Leibovitz fotografeert Keith Richards en Annie Leibovitz fotografeert Sean Connery.

Redactie
| 19-09-2012
Boeken algemeen