Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Nature Photographer of the Year 2012

De Nederlandse natuurfotograaf Marsel van Oosten heeft bij de prestigieuze International Photography Awards 2012 (IPA) in de VS, de 1e Prijs gewonnen in de categorie Nature-Trees met zijn serie The Valley Of Death.

Met deze serie van vijf landschapsfoto’s uit Namibië is hij tevens uitgeroepen tot winnaar van de gehele categorie Natuur en bekroond met de titel Nature Photographer of the Year 2012.

Vorig jaar werd Van Oosten ook al uitgeroepen tot Nature Photographer of the Year, een unieke prestatie. Het is tevens de zesde keer dat hij de 1e Prijs heeft behaald bij de IPA sinds zijn eerste keer in 2005.

foto: © Marsel van Oosten, squiver.com
The Valley of Death

Van Oosten won dit jaar ook nog de 1e Prijs in de categorie Nature - Other met zijn serie Dwarfed, de 2e Prijs in de categorie Travel met zijn serie Iceland, de 3e Prijs in de categorie Wildlife met zijn foto Close Encounters, en twee Eervolle Vermeldingen. Van Oosten behoort hiermee tot de meest bekroonde fotografen van deze toonaangevende competitie.

Als categoriewinnaar is Van Oosten nog in de strijd om de titel International Photographer Of The Year. Een van de acht finalisten zal op 8 oktober tijdens het Lucie Awards gala in Los Angeles worden uitgeroepen tot hoofdwinnaar, waarmee een felbegeerd Lucie beeldje kan worden bemachtigd, alsmede een cheque van 10.000 Dollar.

Lees hier meer over Marsel van Oosten.

Redactie
| 14-09-2012
Boeken algemeen