Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Advertorial

Fotograferen, verhalen vertellen, laatste plaatsen, schrijf je in!

Schrijf je in voor Verzamelplaats, Verhalen uit Utrechtse Landschap, masterclass documentaire verhalen bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK).

foto: © Martin Luijendijk
Couveuse, uit de serie De Randen van de Stad, 2006

Start: vanaf donderdag 20 september, 8 lessen.

Verzamelplaats is een meerjarig project van FOTODOK, internationale plek voor documentairefotografie uit Utrecht, waarin verhalen uit het Utrechtse Landschap centraal staan. De verhalen zijn gemaakt door professionele fotografen, studenten en amateurs.

Naast een jaarlijkse tentoonstelling, bestaat Verzamelplaats uit een online platform en andere activiteiten, waaronder deze masterclass documentaire verhalen vertellen bij het UCK.

In documentairefotografie draait alles om het vertellen van verhalen in meerdere beelden. Voor een goede serie is de selectie van beelden belangrijk. In deze cursus ga je samen met fotograaf Martijn van de Griendt aan de slag met het ontwikkelen, selecteren en presenteren van je eigen documentaire verhaal met als focus een verhaal uit Utrecht en omgeving.

foto: © Milou Abel
Uit de serie: Ik ben jou, 2011

Daarnaast zal Van de Griendt ontwerper Teun van der Heijden van Heijdens Karwei ontvangen om in de loop van de cursus mee te kijken en advies te geven. De uitgewerkte series krijgen een plek in de online Verzamelplaats van FOTODOK en worden mogelijk geselecteerd voor de jaarlijkse Verzamelplaats tentoonstelling.

Eerste bijeenkomst en lesdata

De eerste bijeenkomst is op donderdag 20 september op locatie in Flatland Gallery aan Lange Nieuwstraat 7.


De daarop volgende lesdata bij het UCK aan Ganzenmarkt 14 zijn:
dinsdag 2 okt, 23 okt, 6 en 20 nov, 4 dec, 18 dec en 15 jan 2013.

Ingezonden mededeling
| 13-09-2012
Boeken algemeen