Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Impossible FPU zet digitale fotografie op zijn kop

Na 18 maanden van intensief onderzoek komt Impossible met een nieuw onmogelijk project: de Impossible FPU (Film Processing Unit).

Instant Lab © Impossible

De Impossible FPU biedt, als nieuw modulair platform voor analoge fotografie instrumenten, onder andere camera's de mogelijkheid gebruik te maken van een moderne ecologische oplaadbare batterij.

Echter het eerste op FPU gebaseerde hardware concept is gisteren naar buiten gebracht in een Kickstarter campagne. Het gaat om het nieuwe Instant Lab dat digitale fotobeelden van je iPhone afdrukt als analoge directklaar foto's op Impossible film met behulp van een Impossible Iphone app.

Door de iPhone, met de foto geselecteerd, op zijn kop op het apparaat te leggen, scant het Instant Lab de afbeelding naar de afdrukunit. Wie er genoeg van heeft een foto door te sturen via e-mail, kan deze nu eerst adrukken en als kaart opsturen via.... de brievenbus!

Het Instant Lab zal voor het eerst 'life' te bewonderen zijn op de TechCrunch Disrupt SF 2012.

Om van een werkend prototype tot werkelijke productie te komen wordt het Instant Lab tijdelijk getoond in een Kickstar campagne (een mogelijkheid om nieuwe projecten van de grond te krijgen) die tot 8 oktober a.s. de benodigde 250.000 USD moet gaan opbrengen. Als alles lukt zal het nieuwe speeltje in februari 2013 te koop zijn.

Kijk voor meer info op:
http://www.kickstarter.com/projects/impossible/impossible-instant-lab-turn-iphone-images-into-rea.

Gertrude Boers
| 11-09-2012
lifestyle