Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Oproep tot inzenden fotowedstrijd jeugd

Jonge fotografen hebben nog tot zaterdag 15 september de kans om mee te doen aan de fotowedstrijd The Children's Eyes on Earth en hiermee een professionele camera-uitrusting te winnen plus een reis naar Baku in Azerbeidzjan. De winnaars kunnen daar tevens deelnemen aan een fotoworkshop met de internationaal bekende fotograaf Reza.

De Children's Eyes On Earth International Youth Photography Contest, het Festival en de expositie van 2012 moeten het bewustzijn voor milieukwesties doen toenemen door te kijken door de ogen van kinderen. Kinderen en tieners kunnen tonen hoe ze de wereld zien en tegelijk de uitdagingen die er momenteel voor 'planet earth' liggen ontdekken.

foto: © Reza
Children collect rubbish from a huge dump outside the city to resell – the only way to raise money to feed their families. Phnom Penh, Cambodia

De organisatie hoopt dat dit inspirerend werkt voor volwassenen om ook actie te ondernemen op het gebied van het milieu. Met de thema's I Love Nature en I Fear Pollution biedt deze wedstrijd aan jonge mensen een mogelijkheid om fotografie te gebruiken als middel om hun mening internationaal te delen. Het bijbehorende festival en de expositie zullen vele grote steden aandoen.

Het geheel is een initiatief van Leyla Aliyeva, oprichtster van IDEA (International Dialogue for Environmental Action) en Reza, fotograaf en oprichter van AINA World.

Hoe mee te doen?

Iedereen die jonger is dan 17 jaar op het moment van deelname mag meedoen, en alle deelnemers moeten tenminste één foto voor het thema I Love Nature en één foto voor het thema I Fear Pollution insturen.

Kijk voor meer info snel op www.childrenseyesonearth.org.

Gertrude Boers
| 06-09-2012
lifestyle