Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Nieuwe Coolpixen bij Nikon

In het Nikon Coolpix gamma pakt men bij Nikon uit met verschillende nieuwe modellen.

Om te beginnen is er de Nikon Coolpix S6400, een handig toestelletje uitgerust met een maximum resolutie van 16 megapixel, 12x optische zoom, een 3 inch touch screen, beeldstabilisatie & Full HD video. Dit model zal gelanceerd worden in een waaier aan kleurtjes en biedt veel voor z’n geld.

De volgende nieuweling bij Nikon is de Nikon Coolpix S01, een extreem compact model met een maximum resolutie van 10 megapixel, 3x optische zoom, een 2,5 inch touch screen, 7,3GB ingebouwd geheugen, ingebouwde batterij en dit alles zit verpakt in een body die kleiner is dan een credit card. Verder beschikt dit toestelletje ook over een HD video modus en allerlei handige automatische programma’s.

Ook nieuw is de Nikon Coolpix P7700, een toestel dat duidelijk op de gevorderde fotograaf gericht is. De P7700 beschikt over een lichtsterke lens, een zeer gevoelige beeldsensor met een maximum resolutie van 12 megapixel, 7,1x optische zoom, Full HD video en je kan het toestel desgewenst volledig manueel bedienen.

Nikon Coolpix P7700

Ook is het mogelijk om opnames in RAW formaat te maken zodat je achteraf veel nauwkeuriger je foto’s kan bewerken en/of optimaliseren in Photoshop, Lightroom of Aperture.

Tot slot eindigen we nog met ‘een specialleke’. Met de Nikon Coolpix S800c presenteert de Japanse fotogigant namelijk een toestel dat gebruik maakt van het Google Android operating systeem dat in smartphones gebruikt wordt.

Nikon Coolpix S800c

De Coolpix S800c is WiFi compatibel, beschikt over 16 megapixel, Full HD video, ingebouwde GPS, 10x optische zoom en een zeer helder 3,5 inch OLED beeldscherm. Dit toestel maakt het mogelijk om je opnames direct online te zetten, net zoals dit met een smartphone kan.

Kristof Dielis
| 04-09-2012
Boeken algemeen