Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Winnaar Foam Lab phonetography wedstrijd 3 Shots

Nadia Klaver is met de fotoserie Foo Fighters verkozen tot de gelukkige winnaar van de Foam Lab phonetography wedstrijd 3 Shots. De jury, bestaande uit Kim Knoppers (curator Foam), Dilek Yaman (Instagram goeroe) en Nick Helderman (popfotograaf) wierp op 31 augustus een deskundige blik op de inzendingen en koos unaniem voor de serie van Nadia Klaver.

foto: © Nadia Klaver

De jury vond dat haar serie opviel door haar wijze van presenteren. "Door het verticaal plaatsen van de beelden komen beweging en tijd goed over". Als winnaar kan ze rekenen op onder andere een Foam Magazine abonnement en twee Lowlands '13 kaarten.

Deze zomer daagde Foam Lab met de fotografiewedstrijd 3 Shots - Share your festival treasures festivalbezoekers uit om met hun smartphone unieke festivalmomenten vast te leggen in een serie van drie foto's. Aanleiding voor de wedstrijd was het groeiende besef dat smartphone fotografie onze kijk op fotografie voorgoed verandert.

Door smartphones met ingebouwde camera kunnen festivalbezoekers elk moment van de dag vastleggen en is een foto altijd dichtbij. Foam Lab koos daarom voor het festival Lowlands als perfect decor om invulling te geven aan deze wedstrijd.

Tijdens het beoordelen lette de jury onder andere op de samenhang tussen de drie beelden. Het ontstijgen van het cliché zonder het festivalgevoel te verliezen vonden zij daarbij ook belangrijk. Uit alle inzendingen viel de serie van Nadia Klaver het meest op. Kim Knoppers, curator van Foam: "De serie is dicht op de huid, simpel maar doeltreffend."

Naast de winnende inzending van Nadia Klaver trokken ook twee andere series de aandacht. Zo viel de serie van Sanne van Gastel op door het prachtige kleurgebruik en terugkerende elementen in de drie verschillende foto's. Ook de serie van Michiel Bles viel in de smaak.

"De foto's vormen een mooie impressie van het Lowlandsgevoel. Ook is het een mooi consistent beeld door het sobere kleurgebruik", aldus Nick Helderman.

De onderwerpen van de series liepen uiteen: van stillevens, verfgevechten en grote hoeveelheden tentpunten tot juichende menigtes en de ondergaande zon.

Voor informatie en het bekijken van alle series ga naar 3shots.foamlab.nl.

Ingezonden mededeling
| 03-09-2012
Boeken algemeen