Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Super-tele voor Micro FourThirds is leverbaar

Tokina Reflex 300mm f/6.3 macro

Tokina’s eerder in het voorjaar aangekondigde MicroFT objectief is op voorraad bij importeur TSE Imaging in Almere. Om al te grote aantallen gaat het nog niet, want de productie van het compacte spiegelobjectief verdwijnt vooral naar het verre Oosten, waar systeemcamera’s al een veel groter marktaandeel hebben.

Met een bouwlengte van nog geen 7cm en een gewicht minder dan 300 gram tovert Tokina een heel interessante super-tele uit de hoge hoed. Dit objectief heeft op een systeemcamera een werkende brandpuntsafstand van 600mm (crop 2 tov kleinbeeld). En met een minimum onderwerpsafstand van 80cm kan met het kleinood dus ook prima macro worden gefotografeerd (1:2).

Constructie en afwerking zijn opvallend hoogwaardig. Traditioneel onderscheidt Tokina zich al in positieve zin met haar optische en mechanische kwaliteit, maar dit spiegelobjectief stijgt daar nog bovenuit.

Het is een objectief zonder autofocus, wat gezien de gebruiksdoelen een goede keuze is. De scherpstelslag is zeer ruim en door de voelbare weerstand is bijzonder nauwkeurig scherp te stellen.

Uit de eerste Europese testen blijkt dat sprake is van minimale vervorming en weinig chromatische abberatie en lichtafval. Met enkele ingrepen in de post-productie zijn de resultaten van dit objectief een nog beter resultaat te bereiken.

De Tokina Reflex 300mm f/6.3 Macro is leverbaar vanaf heden en komt in de winkels voor een adviesprijs van circa 439 euro (incl. BTW).

Meer info: www.tokina.nl

Ingezonden mededeling
| 11-08-2012
lifestyle