Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Canon EOS M

Olympus & Panasonic hadden al de Micro Four Thirds toestellen, Sony het NEX systeem en Nikon de 1 camera’s, maar nu presenteert men bij Canon eindelijk ook een zogenaamde compacte systeemcamera.

Op dit moment is er nog maar 1 toestel voorgesteld, de Canon EOS M. Ondanks de verwijzing naar de naam EOS maakt deze camera gebruik van een volledig nieuw lenzensysteem dat gekend zal zijn door de benaming EF-M.

De Canon EOS M camera beschikt over een maximum resolutie van 18 megapixel, touch screen interface, Full HD video mét Movie Servo AF en een ISO bereik van ISO 100-6400, uitbreidbaar tot 12800.

Er zit een zeer goede anti-ruisfunctie in de camera en er zijn tal van aansluitingen voorzien voor flitsers, microfoons en tal van andere accessoires. Het toestel zal in verschillende kleurtjes verkrijgbaar zijn!

In het nieuwe EF-M lenzensysteem presenteert men bij Canon onmiddellijk al twee modellen, namelijk de Canon EF-M 22mm f/2 STM prime en de Canon EF-M 18-55mm f3.5-5.6 IS STM.

Door de correctiefactor die je moet toepassen geven deze objectieven het beeld van respectievelijk 35mm en 29-88mm omgerekend naar een klassiek analoog 35mm toestel. Mits gebruik van een adapter kunnen andere EF & EF-S lenzen ook gebruikt worden.

Kristof Dielis
| 27-07-2012
lifestyle