Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Nederlandse fotograaf genomineerd voor Prix Pictet 2012

De Nederlandse fotograaf Jacqueline Hassink is een van de twaalf genomineerden voor Prix Pictet 2012, de vierde editie van de internationale hedendaagse fotografiewedstrijd.

Hassink is gekozen uit maar liefst 650 fotografen die hun werk instuurden vanuit vijf verschillende continenten.

foto: © Jacqueline Hassink, Prix Pictet Ltd
Elham M. Zeadat General Manager and Owner of BLOOM Dead Sea Gift Enterprise Date, Location: 11 February 2005, Amman, Jordan Series: Arab Domains Medium: C print

De twaalf genomineerden, waaronder ook de belgische fotograaf Carl De Keyzer, maken zich nu gereed voor de expositie die in oktober in de Saatchi galerie te Londen gehouden zal worden. Kofi Annan zal aldaar de winnaar bekend maken op 9 oktober 2012, waarna de expositie tot 28 oktober te bewonderen is.

Het mandaat van Prix Pictet is fotografie te gebruiken als wereldwijde bewustwording van de uitdagingen die er momenteel liggen op sociaal gebied en aangaande milieuvraagstukken. In 2008 werd de prijs in het leven geroepen door de private bank Pictet & Cie, en heeft zich inmiddels een aardige naam verworven.

De prijs bestaat uit een bedrag van 100.000 Zwitserse Franken plus een reis naar een gebied waar de bank een duurzaamheidsproject financiert.

foto: © Jacqueline Hassink, Prix Pictet Ltd
Maha Khaled Al-Ghunaim Vice Chairman and Managing Director of Global Investment House Date, Location: 22 May 2005, Kuwait City, Kuwait Series: Arab Domains Medium: C print

Het thema van de wedstrijd van 2012 was Power.

Redactie
| 14-07-2012
Boeken algemeen