Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Nikon ontwikkelt 800 mm supertele-objectief met F-vatting

Nikon heeft vandaag bekendgemaakt een baanbrekend supertele-objectief met vaste brandpuntsafstand te hebben ontwikkeld, als aanvulling op zijn serie full-frame (FX) NIKKOR-objectieven.

Het 800 mm AF-S-objectief, met een groot diafragma van f/5.6 en VR (vibratiereductie)-systeem, is volledig compatibel met het autofocussysteem van alle Nikon-camera's.

Het nieuwe objectief is ontwikkeld om de NIKKOR-lijn van supertele-objectieven verder te versterken. Het objectief beschikt over de langste brandpuntsafstand van alle NIKKOR-autofocusobjectieven en is speciaal ontwikkeld met sport-, nieuws- en natuurfotografen in gedachten.

Het grote publiek kan het objectief bewonderen tijdens de Photokina 2012, die van 18 tot en met 23 september in het Duitse Keulen wordt gehouden.

Eerder deze maand kondigde Nikon aan dat de totale productie van NIKKOR-objectieven voor camera's met verwisselbare objectieven de 70 miljoen heeft bereikt, en de totale productie van AF-S-objectieven de 30 miljoen. AF-S objectieven zijn voorzien van de Silent Wave Motor (SWM), de door Nikon ontwikkelde autofocusmotor.

Nikon heeft dit jaar drie professionele digitale spiegelreflexcamera's in FX-formaat op de markt gebracht: het topmodel de D4, de D800 en de D800E.

Ingezonden mededeling
| 12-07-2012
lifestyle