Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Fotograaf Chris Keulen te zien langs de A2

Aan de invalswegen en op andere plaatsen in de gemeente Sittard-Geleen staan tien enorme foto’s van vier bij zes meter van fotograaf Chris Keulen (1959). De foto’s die getoond worden komen uit zijn boek Tour d’Afrique (2008) en uit de reportage die hij een jaar later van de wielerronde in Eritrea maakte, in opdracht van Geo.

foto: © Chris Keulen
Foto langs de A2

Vijf jaar lang volgde Keulen grote wielerwedstrijden in Afrika. De overweldigende foto’s die hij hiervan maakte tonen de inzet en de verbetenheid van de sporters, maar ook de mens achter de wielrenners.

Ze getuigen van de prestaties van de sporters, het landschap, de steden en het grote contrast met de Westerse wereld, dat Keulen ijzersterk in beeld brengt. Na diverse internationale tentoonstellingen zijn de foto's nu te zien op Keulen's moeders grond in Sittard-Geleen. Hij is er geboren en getogen is en kent er iedere kassei.

Chris Keulen is een internationaal bekende fotograaf die zich na zijn studie fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag als zelfstandig fotograaf heeft gevestigd. Hij voert opdrachten uit voor onder andere NRC Handelsblad en Trouw.

foto: © Chris Keulen
Lindenheuvel

Hij is zich gaan toeleggen op documentaire fotografie waarbij de mens en de maatschappij centraal staan. De wielerfoto's van Keulen wonnen in 2001 en 2011 prijzen bij World Press Photo.

Chris Keulen - Tour d’Afrique
Museum Het Domein / Beeldende kunst
Vanaf 29 juni t/m 23 september 2012
Zie voor meer info: www.hetdomein.nl, www.chriskeulen.com.

Ingezonden mededeling
| 03-07-2012
lifestyle