Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Fototentoonstelling Rotterdam bekeken

Momenteel (van 30 juni t/m 19 augustus 2012) is in Galerie Dubbelde Palmboom een tentoonstelling te bewonderen met zwart-witfotografie van Theo Joosten.

Theo Joosten (1948) werkte na zijn opleiding tot cameraman bijna veertig jaar voor verschillende omroepen in Hilversum. Toen de geboren en getogen Rotterdammer zich in de jaren '80 weer in zijn geboortestad vestigde, bekeek hij de stad met andere ogen en ontdekte de fotogenieke kanten van Rotterdam

foto: © Theo Joosten

Sinds de terugkeer naar de vertrouwde omgeving begon hij met het fotograferen van bekende en onbekende plekken in de stad, waarbij de kennis en ervaring die hij had opgedaan als cameraman hem goed van pas kwamen.

In vijftig niet eerder gepubliceerde foto's schetst Joosten een veelzijdig beeld van de stad en haar bewoners. Van de uitbundigheid van het Zomercarnaval tot aan de verstilling in parken en verlaten straten.

In zijn foto's is de stad altijd aanwezig; soms minimaal maar door de kenners van Rotterdam altijd te plaatsen. De expositie is een verrassende en persoonlijke reis door Rotterdam vanaf de jaren tachtig en toont de stad als decor van permanente verandering.

foto: © Theo Joosten

Rotterdam Bekeken, zwart-witfotografie door Theo Joosten
Galerie Dubbelde Palmboom, Voorhaven 12, Rotterdam-Delfshaven
17 maart t/m 6 mei 2012
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur

Toegang tot de Galerie is gratis.

Ingezonden mededeling
| 03-07-2012
lifestyle