Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Scarlett Hooft Graafland in Altiplano

Een Nederlandse kunstenaar in Bolivia
Auteur: Alain-Paul Mallard

Het fotogenieke landschap van de grote zoutwoestijn Salar de Uyuni hoog in de Boliviaanse Andes vormt met zijn natuurlijke eigenschappen van verblindende witheid en magische spiegeling een perfecte achtergrond voor de indrukwekkende fotowerken van kunstenaar Scarlett Hooft Graafland.

Tijdens de vele reizen door de hooglanden van dit land in de afgelopen acht jaar, werd zij geholpen door de Boliviaanse kunstenaar Gastón Ugalde. De Mexicaanse schrijver Alain-Paul Mallard volgde haar en schreef een reisverslag dat leest als een spannend boek.

Dit boek geeft een veelkleurige impressie van de totstandkoming van het werk van Scarlett Hooft Graafland. Het verhaal van Mallard neemt u mee met de kleurrijke reis door de imposante omgeving van Salar de Uyuni.

Naast de kunstwerken, laat dit boek ook zien hoe de kunstenaar haar werk choreografeerde en registreerde. Het is alsof Scarlett Hooft Graafland niet alleen de mensen in het beeld, maar ook de natuur zelf en de daarin door haar aangebrachte, onnadrukkelijke attributen choreografeert.

Boliviaanse vrouwen zitten met knalroze suikerspinnen op zoutbergjes – het zoet met het zout – op ‘Sweating Sweethearts’, een beeld waarin Hooft Graafland haar engagement met de slechte maatschappelijke positie van deze vrouwen uitdrukt.

foto: © Scarlett Hooft Graafland
7 Steps

Scarlett Hooft Graafland is genomineerd voor de Deutsche Börse Photography Prize 2012. In 2011 had zij een solotentoonstelling in Huis Marseille museum voor fotografie in Amsterdam, exposeerde ze in het MOCCA museum in Toronto en in de Dutch Cultural Center op de World Expo in Shanghai.

Later dit jaar is het werk van Scarlett Hooft Graafland te zien tijdens een tentoonstelling in de galerie van Piet Hein Eek, te Eindhoven. Eek & Ruijgrok, Halvemaanstraat 30, 5651 BP Eindhoven.

foto: © Scarlett Hooft Graafland
Vanishing Traces, Soft Horizons Serie, 2006-2007

Dit boek is het derde deel in de serie Inspiratie, die WBOOKS samen met de Stichting Van Vlissingen Art Foundation uitgeeft. In deze boeken worden Nederlandse hedendaagse kunstenaars gevolgd naar de plek waar hun inspiratie tot maximale bloei komt. De voorgaande delen waren gewijd aan Eppe de Haan in Pietrasanta (2009) en Peter Blokhuis in Marrakech (2010). De Van Vlissingen Art Foundation ondersteunt sinds 2008 talentvolle Nederlandse beeldend kunstenaars door belangstelling voor hun werk in bredere kring te stimuleren.

Scarlett Hooft Graafland in Altiplano - Scarlett Hooft Graafland
Pagina's: 96
Prijs: € 27,95
Uitgever: WBOOKS
ISBN: 9789040003592

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 31-05-2012
Boeken algemeen