Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Marieke van der Velden wint 21e PANL Awards

Woensdagavond 23 mei werden de winnaars bekend gemaakt van de 21ste PANL Awards in het Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Marieke van der Velden won met haar Baghdad serie, de 21ste PANL Award en een geldbedrag van 2500,00 euro.

Uit de bijna 500 inzendingen, ingestuurd in 8 verschillende categorieën, heeft een internationale samengestelde vakjury dit jaar 47 fotografen genomineerd.

De jury bestond dit jaar uit Lukas Göbel (fotograaf), Yacco Vijn (creative director TBWA Amsterdam), Peter Wisse (fotograaf & blog 500 photographers), Sophie Batterbury (picture editor Independant on Sunday) en Finlay MacKay (fotograaf).

Kranten en het journaal schilderen Baghdad af tot een hoop onmenselijke ellende. De ene bomaanslag na de andere, onwerkelijk voor ons in de veilige wereld. Dit was voor Marieke reden om samen met journaliste Paulien Bakker in Baghdad op zoek te gaan naar de mens achter dat 'vijandsbeeld'. Zonder enige vorm van security. Hun belangrijkste vraag was: hoe gaat het met jou?

"Door een compleet ander beeld neer te zetten hoop ik de kijker aan het denken te zetten; Voor de kijker voelt de media aan als de waarheid, maar het is maar net naar welke kant de fotograaf fotografeert. Deze serie geeft de onbelichte kant van Baghdad aan".

Ingezonden mededeling
| 24-05-2012
lifestyle