Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Mitch Dobrowner wint Sony World Photography Awards

Mitch Dobrowner is dit jaar uitgeroepen tot winnaar van de felbegeerde Iris d'or Award, met de titel Sony World Photography Awards Photographer of the Year. Dit is gisteravond bekend gemaakt tijdens de Gala Awards Ceremony in het Hilton Hotel in London’s Park Lane te Londen.

foto: © Mitch Dobrowner, USA, L'Iris d'Or, Professional Winner, Landscape, Sony World Photography Awards 2012
Cell-Lighting. Uit de serie: Storms

De Amerikaan versloeg met zijn buitengewone serie Storms in de categorie Landscape een aantal van 's werelds beroemdste fotografen. Hij ontving hiervoor een geldbedrag van 25.000 dollar plus een Sony camera-uitrusting.

Dobrowner: 'Met landschapsfotografie is er altijd één moment dat nooit meer hetzelfde zal zijn. Ik wil dat mijn foto's dat moment uitspreken. Meer hoeft fotografie niet te zijn.'

Dubrowner groeide op in Long Island, NY. Als jonge fotograaf liet hij zich inspireren door de beelden van Minor White en Ansel Adams. Mitch houdt ervan om taferelen te creëren die onthullen hoe hij naar de planeet kijkt.

foto: © Mitch Dobrowner, USA, L'Iris d'Or, Professional Winner, Landscape, Sony World Photography Awards 2012
Veil Cloud. Uit de serie: The High Tide

The Sony World Photography Awards Open Photographer of the Year werd toegekend aan Tobias Bräuning voor zijn vernieuwende en opvallende foto Dancing Queen, hij nam tijdens de ceremonie 5000 dollar in ontvangst plus een Sony dslr-camera.

Andere hoogtepunten van de gala ceremonie waren de bekendmakingen van de winnaar van de Outstanding Contribution to Photography Award voor William Klein, en de winnaar van de Student Focus award voor Asef Ali Mohammad van de Middlesex University, UK, die gekozen werd uit 200 instanties van zes verschillende continenten.

Alle winnende en genomineerde foto's van de awards van 2012 worden tentoongesteld in Somerset House van 27 april tot en met 20 mei 2012 als onderdeel van het World Photography Festival in Londen.

Meer info: www.worldphoto.org

Gertrude Boers
| 27-04-2012
lifestyle