Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Canon EOS 60Da

Canon breidt haar EOS serie uit met de EOS 60Da – een hogeresolutie Digital SLR (DSLR) die is ontwikkeld voor astrofotografie.

Gebaseerd op de specificaties van de EOS 60D en als opvolger van de EOS 20Da is de EOS 60Da ontworpen om de diep rode kleuren van emissienevels vast te leggen. Hiertoe maakt de camera gebruik van een aangepast laagdoorlaatfilter dat de camera gevoeliger maakt voor waterstof-alfa (Hα) golflengtes van licht.

EOS 60Da FSL w EF-S 18-135mm

De EOS 60Da is ideaal voor het fotograferen van astronomische verschijnselen zoals diffuse nevels – een favoriet onderwerp van astrofotografen door de opvallend rode kleur als gevolg van de ionisatie van waterstof. In een standaard DSLR beperkt een infraroodfilter (IR) de hoeveelheid Hα licht dat de sensor van de camera passeert en vermindert het de transmissie van rode signalen om ongewenste kleurartefacten in het uiteindelijke beeld te voorkomen.

De EOS 60Da heeft echter een nieuw en aangepast filter dat drie keer meer transparantie voor Hα licht biedt dan de EOS 60D. Gecombineerd met een 18 Megapixel CMOS sensor, DIGIC 4 processor en groot ISO-bereik resulteert dit in scherpe en heldere foto’s van roodgekleurde emissienevels.

Ingezonden mededeling
| 03-04-2012
lifestyle